Uredite svoj san

Ne treba posebno naglašavati: spavaća soba je najintimniji kutak u vašem domu i trebalo bi da ima vaš pečat. Kakav će taj pečat biti zavisi od vaše ličnosti. Romantični imaju svoje ideje, optimisti se trude da optimizmom oboje svoju spavaću sobu, ozbiljni su i u tom domenu ozbiljni, a moderni se prepuštaju trendovima.
Bilo kako bilo, kada dekorišete spavaću sobu, pustite mašti na volju. Lepršave tkanine može da odabere ona, a vi odredite boju na zidovima. Neka vas izbor osvetljenja inspiriše na neobična razmišljanja; neka se probude ambicije koje će vam popraviti raspoloženje. Sumorne nijanse, mračne prostorije ili one u kojima je malo nameštaja samo će sputavati vašu krevetsku kreativnost. Zaobiđite ih. U skladu s veselom prirodom, koja vam je potrebna za zdrav san, dozvolite sebi promenu. Nećete pogrešiti ako se opredelite za jake boje – ružičastu, drečavozelenu, žutu… Krevet „obucite“ u šarene prekrivače i zatrpajte ga ukrasnim jastucima. Sam pogled na ovako uređenu sobu trebalo bi da bude dovoljan da vam vrati osmeh na lice.
Ipak, nikad nemojte smetnuti s uma to da spavaća soba pre svega treba da vam obezbedi mir i udobnost. To je mesto gde sređujete misli i utiske pre nego što utonete u san. Zato se možete opredeliti za pastelne tonove, koji ublažavaju napetost. Praktičnoj muškoj prirodi najviše prija glomazan nameštaj od punog drveta, meki dušeci i prekrivači od prirodnih materijala. A pošto je trenutno moderan minimalizam, možete da podlegnete trendu. Ukoliko ste energični i ako vam je potrebno mnogo prostora, izbegavajte da vam spavaća soba bude pretrpana. Ona treba da vas uspava, a ne da vas uguši. U svakom slučaju, u spavaću sobu unesite samo one komade nameštaja koji su vam apsolutno neophodni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

enterijermirspavaća sobaudobnostuređenje prostora
Komentari (0)
Dodaj komentar