Ušli ste u vezu i on odjednom NESTANE, evo i zašto

Ni jedan od ovih razloga ne opravdava iznenadno nestajanje osobe iz veze, ali možda može da vam pomognete da shvatite da vi niste krvi za to
U životu se dešavaju i situacije kada partner na početku veze ili usred flerta jednostavno nestane. Odjednom i bez ikakvog objašnjenja prestane da odgovara na pozive i poruke, a to ume da bude i te kako zbunjujuće i neprijatno.

Tada žena sebi postavlja hiljadu pitanja šta je moglo da prouzrokuje ovakvo ponašanje muškarca i gde je pogrešila.

To može da bude veliki udar na samopouzdanje i ljubavni život ostavljene osobe.

Jednostavno objašnjenje zašto do toga dolazi je to da je nestati najlakši način raskida; nema kontakta, komunikacije i sličnih ‘komplikacija’.

Oni koji su to doživeli znaju koliko bolna može biti ova situacija, jer ko je ostavljen ne može nikako da sazna zašto je do toga došlo, u čemu je problem i razlog njegova napuštanja te problem nalazi u sebi.

Osoba se ispituje: „Što sam pogrešno uradila?“, „Je li njemu/njoj ikada bilo stalo do mene“, „Je li mu/njoj se nešto dogodilo? Sva ta pitanja ostavljaju dugotrajne posledice na samopouzdanje, pogotovo ako već imaju prethodnih problema s njim, saznajemo sa Psychology Today.

Izbegavanje sukoba

S ovim se misli na svaki tip direktne komunikacije koja bi mogla da razljuti ili uznemiri drugu osobu. Mnogi (ako ne i svi) ljudi skloni su izbegavanju konflikta i radije bi da pobegnu iz situacije koja bi mogla dovesti do njega.

Strah od ljutnje, poput vikanja, kritikovanja, plakanja i izbegavanje emocionalnih reakcija su vrlo uobičajeni.

Kada vas neko iznenada napusti, to ne znači da ste nešto napravili; pre će biti da osoba s kojom ste izlazili nije mogla da bude direktna u komunikaciji s vama. Reč je o emocionalnoj zrelosti te osobe, a to je veština koja se mora razvijati tokom vremena.

Strah od emocionalne intime

Ovo je vrsta straha od dopuštanja samoj sebi da se emocionalno veže za određenu osobu, i prihvatanje činjenice da je i toj osobi veoma stalo do vas.

Osobe koje imaju problem s ovim strahom mogu da budu u vezi mesec ili dva, čak i godinama, ali ne dopuštaju nikakvu vrstu emocionalne povezanosti.

Do samog trenutka kad neko nestane u vezi, može da izgleda da je sve savršeno, a onda neki okidač dovede do toga da jedna osoba, u strahu od emocionalne povezanosti, jednostavno nestane.

Narcisioidna ličnost

Narcisi nisu empatični na emocionalnu bol koju bi osoba s kojom izlaze mogla proživjti. Manjak empatije je temeljna osobina narcisa i verovatno razlog za iznenadno nestajanje.

Ako ste imali dovoljno vremena da upoznate osobu koja vas je napustila bez  reči, verovatno ste primetili i neke druge njegove osobine u kojima nema obzira prema drugima.

Strah od nasilne reakcije

Ređe se događa da osoba odjednom nestane jer ju je strah eventualne agresivne reakcije, napada koji bi se mogao da se dogodi ako uživo raskine s nekom osobom. To je u psihološkom smislu pre način samoobrane, ali i dalje može biti kobno za drugu osobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuskarciveza
Komentari (0)
Dodaj komentar