Uvek efikasniji

Da bismo za sebe mogli da kažemo da smo efikasni ili da smo efikasniji nego što smo ranije bili, potrebno je da u sebi uvek čuvamo mogućnost da ponovo pokrenemo neka pitanja na koja svojevremeno nismo uspeli da dobijemo odgovor. Ono što nam je ranije bilo obećavano samo na taj način može početi postepeno da se ostvaruje i privodi nekom pozitivnom kraju. Da li to znači da češće treba nametati pitanje svog statusa? Kada je posao u pitanju – da. Ali kada je u pitanju ljubav…
Ukoliko se u ljubavnom životu pojavi neki problem, odlaganje njegovog rešavanja može samo dodatno da košta. S problemima emotivne prirode treba se suočiti odmah. Istina, osećaj nije nimalo prijatan. Rastrzani smo između emocija i razuma i pokušavamo da budemo trezveni, ali nas to prilično opterećuje. Za početak, ne bi trebalo da brinete o tome šta će ko da priča o vama i vašoj vezi. Pokušavajte bar da se ponašate kao da vam nije stalo do tuđeg mišljenja, kao da vam je sasvim svejedno iako i sami znate da to nije tako. Efikasnost u ljubavi često ume da podrazumeva i neku vrstu popustljivosti i pristajanja na kompromise.
U svakom slučaju, rešenje nikada ne leži u što bržem bežanju od problema koji je iskrsnuo niotkud. Za početak, on nije iskrsao tek tako. Problemi u vezama najčešće su posledica dugih ćutanja koja čine da se konflikti umnožavaju a bes u vama gomila. Malo više nežnosti i malo više praktičnosti mogu da budu dobar start za lociranje i kasnije rešavanje muke koja vas je snašla. Niko od nas nije se rodio naučen da dobije ono što želi, svi moramo da se vežbamo u toj zahtevoj disciplini koja kasnije čini da se osećamo zadovoljnim. Ono što svi mi na ovaj ili onaj način želimo da postignemo u ljubavi nikada ne može da se dobije ubeđivanjem ili emotivnom manipulacijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

efikasnostmuškaracposaozivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    „Nas dvoje“ jedno drugo isključujemo, a nije dozvoljeno biti isključiv i imati predubjeđenja.