Van kolotečine

Kada želimo da pokrenemo svoj život s nulte tačke koju nazivamo kolotečinom, važno je imati na umu i to kako će okolina dočekati naše predloge. Ukoliko se predlog nekritički prihvati, valja skrenuti s predviđenog kursa. U suprotnom, ukoliko ne žele da pričaju o inovacijama i iskazuju mržnju, tu ste. Čekajte, istražujte baš nju. I na kraju, ako je vaš predlog predmet sprdnje, ne dajte se pokolebati, budite uporni i ulažite trud u njegovo sprovođenje. Jednog dana u budućnosti… Važno je samo da usled sopstvenog neznanja ne propustimo priliku koja nam se ukazala.
Posmatrajte prošlost, budite svesni sadašnjosti, mirite te dve vremenske odredbe kako ne biste izgubili ono što donosi sutra. Koliko puta smo samo čuli tu priču o pršlosti, sadašnjosti i budućnosti? Ali, nekako uvek ispada da ta priča nije daleko od istine. Promene su u budućnosti. Potrebno je razviti oštar osećaj za ono što budućnost donosi. Zato i treba okrenuti leđa svemu onome što nas određuje i ograničava; valja se prepustiti i stati u odbranu neshvatljivog. Potrebno je da odbranimo ono što nema svoje mesto u postojećim okvirima. A ključna reč nije znanje, ni mudrost, niti novac – već smelost.
Ukoliko se ne prepustimo životu bez kontrole, ukoliko ne poverujemo u neverovatno, dočekaće nas samo ono što retko ko zaista voli – (neprijatno) iznenađenje. Naravno, svaka ta potraga je drugačija, jedinstvena. Tragamo za novim kada god imamo potrebu za novim uzbuđenjem. Jedino tako kroz život možemo da se susretnemo s neverovatnim stvarima i situacijama, sve dok imamo snage. Potraga, da se razumemo, jeste nešto što nam podiže adrenalin do neslućenih visina i nešto što mora da ima (a ako to još uvek nije slučaj, valjalo bi na tome poraditi) posebno mesto i vreme u životu svakog muškarca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

idejekolotecinapromenaživot
Komentari (0)
Dodaj komentar