Vaš centar moći

Način preživljavanja u poslovnom svetu u periodu tranzicije veoma je jednostavan, iako se na prvi pogled može učiniti da baš i nije tako. Morate biti preduzimljivi i morate inicirati promene. Ako samo sedite i čekate da se nešto preokrene u vašu korist, to se gotovo sigurno neće dogoditi. Tranziciono vreme od nas zahteva da se ne plašimo promene stanja stvari. Strah je ono što nas može sasvim uništiti i u potpunosti poremetiti ravnotežu koju smo s uspehom stvarali u nekom svom malom poslovnom svetu moći. Ako vas prostor u kome se nalazite guši – imajte na umu da se posao radi u kancelariji, a obavlja napolju.
Vaš posao treba da bude mesto energije, uzbuđenja i nade, inače će se pretvoriti u zatvorena vrata i serije beskrajnih sastanaka. Budite transparentno raspoloženi da animirate druge u tranzicionim okolnostima. Eto još jedne fine konstatacije o vremenu u kojem radimo (a i živimo). Ako svoj radni prostor doživljavate kao svakodnevan odlazak u kaznionicu, u problemu ste. Vaš radni prostor mora da odražava vaš stil. To vam podstiče kreativnost i oslobađa misli. Svoju kancelariju treba da osmislite i da doživljavate kao mesto gde možete da stvarate i radite, gde ćete se na prvom mestu osećati udobno. Ako radite posao koji ste priželjkivali da radite od svoje šeste godine, onda je red da u njemu zaista uživate punom parom.
Važno je kontrolisati sebe i svoju ambiciju, naučiti kako treba upravljati sobom, odnosno kada prepustiti drugima da to čine. Zaista ne treba insistirati da bude po vašem ako vidite da postoje kontraargumenti za vaše stavove. Nikada ne treba donositi odluke zasnovane na egu. To je pogrešno ne samo na poslu nego i na svakom drugom životnom planu. Svako do nas može dati svoj doprinos, i to je ono što treba da se ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

centar mocimocmuškarac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Louis Krstić

    Kako isprazna priča. Liči na govore političara pred izbore.