Vaš posao i vi

Zaposleni ljudi imaju zablude koje ponekad ne stignu da razreše od silnog posla. Mislite da je prevelika količina posla jedini mogući uzrok stresa na radnom mestu? E, tu grešite. Nije. Atmosfera u kojoj radite može imati presudan značaj. Zato bi bilo dobro da znate šta vaš pretpostavljeni misli o vašim sposobnostima, da li postoje mogućnosti za dalji napredak na tom poslu i da li je to konačni cilj koji želite da postignete. Na kraju krajeva, kada ste se tu zaposlili, imali ste neku ideju o tome kako želite da se odvija vaš budući poslovni život.

Ukoliko znate odgovore na ova pitanja, to na prvom mestu znači da ste napravili dobar izbor kada je u pitanju vaša karijera, ali ukoliko ne znate kakva vas budućnost može očekivati na radnom mestu, imate problem. Onda i nije čudo što imate toliko muke svakog jutra kada ustanete i počnete da se spremate za posao. Vama odlazak u kancelariju ne predstavlja užitak. Nejasne i nedefinisane situacije i okolnosti najviše zbunjuju i uznemiravaju zaposlene ljude.

Stoga bi bilo pametno da sa svojim kolegama, ali i sa svojim pretpostavljenim porazgovarate o svim informacijama koje su vam potrebne da biste svoj posao obavljali vrednije i što bezbolnije a još bolje za firmu u kojoj ste zaposleni. Ne bi trebalo da se snebivate pri postavljanju tih pitanja – kao zaposleni, imate potpuno pravo na to. Možda odgovori koje ćete dobiti neće doprineti sveukupnom boljitku firme, ali će sigurno učiniti da se vi osetite bolje, da se rešite stresa koji izaziva puko izvršavanje neobjašnjenih naredbi i da ukažete sebi na to da li se nalazite na pravom mestu, okruženi pravim ljudima koji vam omogućavaju da radite u zdravoj i stimulativnoj atmosferi. To nije teško, a biće vam od koristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar