Vesele muške čarape

Moda je često maćeha muškarcima: koliko god da se prostora i mašte odvaja za ekstravagantne kreacije usmerene ka ženskoj publici, muške varijante su, po nepisanom pravilu, konzervativnije. To ilustruju i svakodnevni kanoni koji se tiču muškog odevanja. Bilo da je u pitanju izbor kravate, donjeg veša ili čarapa, uslovi su više ograničeni, a moguća ekstravagantna istupanja ipak kontrolisana i ne toliko vidna u svakodnevnoj praksi.

Čarape su odličan primer za prikazivanje muškog modnog kanona. Počev od čuvenog pravila da se bele čarape nikako ne nose sa crnim cipelama i tamnim odelom, način uklapanja i izbora boje ovog odevnog predmeta sasvim je neutralan i bezbojan. Čarape se, prema klasičnom shvatanju, uklapaju sa bojom kravate. U svakodnevnom odevanju, sve crne, teget i sive varijante dolaze u obzir, kao i bele u sportskim kombinacijama. Oprane, muške čarape neretko pružaju monoton prizor: tu su sve nijanse sivog i crnog.

Najdalji proboj u carstvo otkačenih čarapa (i to samo za one hrabre) jeste neka vrsta smešnog natpisa ili sličice na teksturi. Sve dugine boje, likovi iz crtanih filmova, neobične teksture – ostaju rezervisani, nažalost, za žene.

Pojedini muškarci ipak smognu hrabrosti da raskrste sa aktuelnim zabranama. Jedan od takvih je i Donald Tramp, koji sa očiglednim zadovoljstvom kombinuje crvene čarape sa poslovnim odelima.

Za one koji imaju hrabrosti da se suprotstave dosadnim pravilima svakodnevice, šarene i neobične čarape mogu predstavljati mesto istraživanja. Jedno je sasvim sigurno: nakon pranja i sušenja, proces sparivanja čarapa biće umnogome jednostavniji – umesto napornog buljenja u mikroskopske linije teksture, biće dovoljno „spariti“ odgovarajuće boje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar