Veza na poslu (1)

Da li je čudno što su mnogi muškarci upoznali žene svojih snova baš na svojim radnim mestima? S obzirom na tempo današnjeg poslovnog života, to ne treba da bude iznenađenje – najviše vremena se i provodi na radnom mestu. Kako poslodavci gledaju na ljubav među zaposlenima? Uglavnom je ne odobravaju. Iako nigde nije jasno precizirano, ovakve veze smatraju se neprihvatljivim. Razlozi su različiti: od stava da će to narušiti već ustaljene odnose među zaposlenima, eventualno ugroziti posao i umanjiti efikasnost, do bojazni da će reputacija firme biti dovedena u pitanje.

Kako god, veza s koleginicom može biti problematična, posebno kada su u pitanju tračevi, do kojih, hteli mi to ili ne, neminovno mora da dođe. U svakom slučaju, ako se upustite u ljubavnu vezu s koleginicom iz kancelarije, ulog će biti veliki.

Ukoliko ste ipak rešeni da idete do kraja, prvo se preispitajte da li ćete moći da se nosite s poslom kao i ranije, da li će veza uticati na kvalitet vašeg rada, da li će vam smetati priče koje će početi da kruže po firmi. Ako ste sigurni da možete da se nosite s tim i sličnim stvarima, slobodno se prepustitite.

Takođe, razmislite i o tome kako će vam izgledati dan posle burne noći koju ste proveli s koleginicom. Da se ne biste sutradan mrko gledali ili raspravljali u susednoj kancelariji, odmah razjasnite jedno drugom šta osećate. Da, može biti neprijatno, ali ukoliko želite i dalje da se viđate, iskristališite odnos. Iskreno joj recite šta vam znači ono što se desilo među vama. Uz malo sreće, i ona će biti iskrena.

Postavite i neke granice, čak i ako ste na početku veze. Na primer, dogovorite se da ćete se kao par ponašati samo nakon radnog vremena, a da ćete na poslu izbegavati svaku vrstu familijarnosti. To nije tako nemoguće uraditi uz dobru organizaciju poslovnog i privatnog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar