Vi ste pobednik

Odlučujući faktor na putu ka uspehu jeste vaš psihološki profil. Neke osobe dobijaju unapređenje zato što poseduju kombinaciju bitnih osobina, uključujući i objektivnost, optimizam, fleksibilnost i entuzijazam. Za početak, morate razmišljati kao pobednik.

Realno je da pravite eksperimentalne poteze i greške. Ako želite da učinite i da napredujete, morate neprekidno da isprobavate nove ideje. Podrazumeva se da su greške sastavni deo uspona u karijeri. Poznato je da Tomas Edison čak oko 600 puta nije imao uspeha sa svojim idejama i u vezi s tim je rekao: „Sada znam 600 načina koji nikuda ne vode.“ Dakle, svaki posao se uči. Kada jedan posao savladate bez greške, bićete spremni da napredujete ili da pređete na viši nivo.

Uživajte u svojim uspesima. Kada vam se nešto lepo dogodi, ne treba da umanjujete značaj svog uspeha. Trajni uspeh najčešće se postiže u etapama, a retko u naglim skokovima. Zabavljajte se da biste se zaštitili od izgaranja u poslu i gubitka entuzijazma. Ne potiskujte emocije. Kada vam dođe da ispoljite svoje raspoloženje, ne morate to da učinite na licu mesta, ali morate sebi dati oduška. Možda će vam biti lakše da se poverite nekome; samo vodite računa o tome da se poverite odgovarajućoj osobi.

Sa svojim šefovima budite na ravnoj nozi. Molim lepo. To je ključ uspeha, ali morate imati na umu da je i on dvosmeran. Vi pomažete njemu, ali i on pomaže vama. Ljudi obično pretpostavljaju da šef upravlja njima, međutim, i vi treba da utičete na njega, i to na razne načine. Potrudite se da ga podržite i da ispunite sve zahteve da bi on zauzvrat počeo da se oslanja na vas, to jest na vaše mišljenje i sposobnosti. Dakle, i za uspeh, kao i za sve ostale stvari, postoje razna pravila, kao u slučaju čestog primera kada beskrupuloznost postaje „aut“, a izdržljivost „in“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar