Vi ste vaš auto

Kaže se da je auto ogledalo vozača. Šta vidite kad pogledate svoj auto? Da li svog ljubimca na četiri točka stalno čistite i glancate, ili uopšte ne obraćate pažnju na njegov izgled?

Najbolje je ako unutrašnjost vašeg automobila podseća na vašu kuću: ima tu svega i svačega, počev od novina i kaseta do raznih grickalica, kišobrana, cipela za kišu, naočara… Čim otvorite vrata automobila, zapahne vas miris vaše kolonjske vode i prijatan nered koji podseća na vaš dom. Čistoća karoserije je poslednja od vaših briga. Ne pridajete naročitu pažnju ni boji, ni jačini motora, ni ostalim karakteristikama. Bitno je samo da je vaš auto ispravan i da može bezbedno da vas odveze od mesta A do mesta B. Takav kakav je, vaš automobil savršeno odražava vašu spontanost, nenametljivost i osobenost.

Stoga nije čudno ako ne razumete one koji imaju savršeno čiste karoserije, blistava stakla i, uopšte uzev, auto koji izgleda kao da je spreman za izložbu! Takvi vozači zaustavljaju vozilo čim se slučajno desi da neko od njihovih saputnika napravi i najmanji lom i odmah sve dovode u red. Jasno je da su oni reprezenti ljudi u čijim kolima se ogleda želja za redom i savršenstvom; oni su praktični, pedantni, ne podnose nered i aljkavost.

Ipak, da li je najbolje rešenje da u svakom trenutku ostavljate savršen utisak (dakle, ne najbolji mogući) želeći istovremeno da vam se čitava okolina divi zbog toga? Kome je to još zanimljivo i interesantno?!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar