Voli me, ne voli me

Nije važno koliko ste dugo u vezi ili u braku, ukoliko vam je zaista stalo do partnera, stalno ćete tražiti signale koji upućuju na to da vas voli i da vam veza napreduje. A kakav je put od savršene zaljubljenosti do trenutka kad vam se čini da je svemu kraj? Ukoliko osobu s kojom živite ili s kojom provodite velike količine vremena čak i najmanje stvari dovode do ludila, vreme je da razmislite zašto reaguje na takav način. Negativno gledanje na vaše postupke samo je odraz onoga kako partner gleda na vas. U principu, osobe kojima se sviđate, a posebno one koje vas vole, trebalo bi da u takvim situacijama progledaju kroz prste kako bi na taj način opravdale vaš postupak.

U nefunkcionalnim vezama partneri međusobno pokušavaju da diskredituju jedno drugog, pridajući preveliku važnost postupcima koji se čine iz neke negativne, navodno skrivene, namere. Drugi znak koji treba da vas upozori na hlađenje u vezi jeste negiranje. Ako joj izjavite ljubav, a ona vama na to umesto sa: „I ja tebe“, odgovori sa: „Ne, ti mene ne voliš, jer da me voliš, ti bi uradio to, to i to…“, ili nekom sličnom rečenicom, trebalo bi da vam bude jasno da vas partnerka baš i ne voli. Takvim ponašanjem dolazi se samo do povređivanja i obezvređivanja. Pored negiranja, problematično može da bude i izbegavanje, i to ne samo fizičko. Ono se može pojaviti i kao izbegavanje razgovora o nekim temama ili izbegavanje nekih za vas važnih društvenih ili porodičnih događaja.

U tom smislu govorimo o nekoj vrsti nezainteresovanosti, koja se najlakše može primetiti kao nespremnost za razgovor o nekim za vas važnim temama. Ukoliko u jednoj vezi ne postoji spremnost da se o svakoj, ma koliko nebitnoj temi, započne iskren razgovor, time se samo pokazuje da zapravo i ne postoji prava namera da se duže ostane u vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar