Vreme je na vašoj strani

Ako treba, trčite rekordnom brzinom, izgradite maksimalne mišiće i probijte sve barijere koje vas ograničavaju u treningu. Sve to možete da postignete samo ako se adekvatno i u pravoj meri uskladite sa svojim telesnim časovnikom. Vreme je na vašoj strani i nema nijednog razloga da ne dodate još osam centimetara svojim bicepsima, ako je to ono što zaista želite da postignete.
Trudite se da sačekate s treningom bar sat vremena pošto se probudite. Ako ustanete u osam, nemojte početi s vežbama pre devet. Ukoliko se naprežete odmah pošto ste ustali iz kreveta, postoji realna mogućnost da ćete pomoći svojim mišićima, ali da ćete odmoći svojoj kičmi. Ako ste se odmah uputili ka teretani, taj sat čekanja možete potrošiti tako što ćete posmatrati devojke koje vežbaju step aerobik – to je najbolji način da podignete telesnu temperaturu bez preteranog napora. Ipak, treba da znate da vežbe u rano jutro ionako nisu najbolji način za gubljenje težine. Jutarnjim treningom trošimo rezerve sala pošto tada u stomaku nema hrane koja bi se mogla sagoreti. Možda ćemo se tako lišiti sala, ali ćemo isto tako tokom dana uneti u organizam više kalorija koje neće biti potrošene. Zbog toga džogirajte kasnije tokom dana, kada imate više energije. Moći ćete duže da trčite, a kada trčite više i duže, sagorevate više kalorija, što će vam pomoći da se izborite s "pojasom za spasavanje" oko struka.
Sredina dana i kraj poslepodneva pravo su vreme za sve one trkače koji žele da krenu u obaranje sopstvenog rekorda. Ne možete da popravite brzinu na traci koja iznosi četiri stotine metara u minuti? Trčite onda kada vašem telu vežbanje nije ni na kraj pameti. Krajem radne nedelje, kada su teretane obično prazne i kada ćete imati nesmetan pristup traci za trčanje koju želite da savladate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fitnesmišićitrčanjetrening
Komentari (0)
Dodaj komentar