Vreme za decu

Pre nego što bude kasno, čim vam se ukaže zgodna i adekvatna prilika da pravilno iskoristite svoje slobodno vreme (za koje se stalno žalimo da ga nema dovoljno ili u onoj meri koja nam je potrebna), potrošite ga na boravak sa svojom decom. Svejedno je da li ćete ih povesti na vožnju biciklom ili ćete proveriti zbog čega ih toliko fasciniraju video-igrice od kojih se danonoćno ne dovajaju – važno je samo da provedete neko vreme sa svojim detetom.
Ubacite klince na zadnje sedište svog automobila i povedite ih na izlet. A ukoliko vam odlazak na izlet ne zvuči kao nešto što bi moglo da zanima vaše dete, ne očajavajte. Razmislite još jednom. Možda i jeste mnogo bolje da svi zajedno sednete na bicikle i zatim krenete u laganu vožnju (ili nešto bržu, u zavisnosti od toga ko kakvu kondiciju ima) po komšiluku. U tom slučaju pobeđuju svi koji učestvuju – ukoliko odavno niste seli na bicikl ili se ne sećate kada se to dogodilo poslednji put, vreme je da presečete. Svi ćete proširiti pluća svežim vazduhom, a treba imati na umu i to da deca najradije prihvataju ideje o zdravom životu od svojih roditelja.
Ukoliko niste u kondiciji, probudite svoje dete malo ranije i krenite na doručak u grad ili jednostavno posmatrajte rađanje novog dana. Ne dajte da vas prepadnu početni otpor i jadikovke bunovnog deteta; čim se razbudi, biće toliko zainteresovano novim elementom u jednom običnom danu da će vas prosto iznenaditi svojim ponašanjem. Naravno, ovakvu specijalnu priliku ne treba koristiti za svađe ili rasprave. Budite malo ludi ako treba, briga oko naslednika imate već i previše. Na kraju, iako video-igre nisu bile popularne u vreme kada ste vi bili mali, pridružite se svom detetu u njegovom omiljenom vidu zabave. Usrećite ga time što ćete ući u njegov svet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

posvetiti se deteturoditeljstvoslobodno vremevreme za decu
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušan Dunđerov

    Pročitao sam članak, ako je napisan kao parodija super, ali ja ne trošim vreme sa decom, već ga provodim sa njima, ja ih ne ubacujem kao džakove u auto, nego ih pitam šta žele da rade, ja im ne namećem volju, već se dogovaramo, pa kad se sve to uzme u obzir smatram da smo potpuno ravnopravni, a za parodiju ima mesta na drugi način. Za sada, sa 60 godina imam troje dece od 11 do 28, a ako neko misli da je to mnogo – nije, jer sad želim da pokrenem, ako mi zakon dozvoli, da usvojim još jedno, e to je to.