Vreme za uspeh

Sve svoje vreme ima, pa tako postoji i vreme za uspeh. Ipak, pojam uspeha u savremenom svetu najčešće povezujemo s poslom i karijerom. Kako vreme prolazi, sve više smo skloni tome da zaboravimo šta je to zaista. Istina, u trenutku kada su zbog svetske ekonomske krize mnogi poslovi neizvesni (i sve neizvesniji), zaista i jeste teško sagledati pravu prirodu uspeha. Skloni smo, na primer, da zaboravimo kako je uspeh raditi ono što nas suštinski i zaista ispunjava čak i ako to nije preterano isplativo. Da je uspeh kada želimo da umemo, imamo i postignemo više od onoga što trenutno čini naš život.
Ako želimo da budemo iskreni prema sebi (a želimo – da bismo mogli da budemo iskreni i prema drugima), to nije samo odluka koju svesno donosimo, to je neka vrsta pasije, životni put koji smo nesvesno zacrtali. Za naše mentalno i fizičko zdravlje važno je da se bavimo onim što volimo. Već je to uspeh. Novac je nešto što bi trebalo da bude prateća pojava. Vreme je ta neuhvatljiva životna kategorija koja nas definiše, a ne novac. Možda prečesto zaboravljamo na to. Ako je vreme novac (kako se to danas često kaže), onda nas previše košta da ga trošimo na stvari, mesta i ljude koji nas ne čine srećnim, zadovoljnim i uspešnim na ličnom planu. Poređenja radi, sat koji ste dobili na poklon ne nosite zato što je skupocen ili da bi vas opominjao na to kako godine prolaze, već zato što ste ga dobili od neke drage osobe i zato da bi vas podsećao na sve drage trenutke koje ste zajedno proveli.
Na kraju, da li zaista gubimo vreme kada ne radimo ništa, ili onda kada vreme trošimo na stvari koje nas ne ispunjavaju? Vreme je besplatno, ali neprocenjivo. Ne možemo da ga posedujemo, ali možemo da ga koristimo. Ne možemo da ga sačuvamo, ali možemo da ga potrošimo. A jednom kada ga izgubimo, više ga nikad ne možemo vratiti nazad. U pravu je bio onaj ko je rekao da uspeh nije ključ za sreću, već da je sreća ključ za uspeh. Ako volimo ono što radimo, bićemo uspešni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaractajminguspeh
Komentari (0)
Dodaj komentar