Za promenu plana

Brzina vremena u kojem živimo učinila je da nam rutinsko ponavljanje pojedinih aktivnosti olakšava dan. Kada je u pitanju posao, to ima smisla, jer lakše obavljate zadatke koji su vam povereni. Međutim, kada je u pitanju ono što označavate kao svoje slobodno vreme, nije loše da s vremena na vreme narušite unapred isplaniran redosled događanja kako biste razbili kolotečinu i ponovo otkrili neke sitnice na koje ste usled rutinskog ponavljanja pomalo i zaboravili… Sami odlučite da li će to biti promena užine pre ili posle treninga, promena načina na koji ulazite u prostoriju ili konačna poseta lekaru posle dužeg vremena.
Ukoliko odlučite da promenite hranu koju ćete konsumirati pre treninga, treba da imate na umu da je to još jedan od načina da poboljšate svoje sportske aktivnosti i rezultate, a samim tim i zdravlje. Opredelite se za ugljene hidrate, jogurt i sendvič s puterom od kikirikija i imaćete mnogo više snage, koju ćete zatim moći da uložite u trčanje (ili šta god drugo preferirate), a kondicija će vam se evidentno poboljšati. Ako već menjate režim ishrane pre treninga, povedite računa i o tome kako se hranite kada završite trening i želite da posmatrate svoje mišiće dok nezaustavljivo rastu. Unošenje proteina odmah posle treninga hitro vraća one delove snage bez kojih nije dobro da ostanete bez obzira na to koliko ste trenirali tog dana.
Elan koji dobijete posle treninga iskoristite da unesete još neku promenu u svoj život. Promenite način na koji ulazite u nov prostor, bilo to kancelarija ili vaš stan. U prvih nekoliko sekundi opažanja najviše pozitivnih poena u tuđim očima dobija se od govora tela, to jest, na osnovu načina na koji ste ušli na neki sastanak. Poslovni ljudi zanemaruju govor tela, a i to može da bude značajna kondiciona vežba. Nema razloga da ne prostudirate detaljno svoje držanje i poradite na njemu.
Što se tiče posete lekaru, to bi trebalo da bude rutinska stvar, ali na ovim prostorima nije. Zbog toga potisnite svoje strahove i pođite da ispitate slabe tačke koje svako od nas ima. Izvlačenju tipa „nemam vremena za sistematski pregled“ nema mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranapromenerutinasamouverenostvežbezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar