Za svaki problem postoji rešenje

Prestanite da se žalite. Ako ne možete da popravite čitav svet, menjajte sebe. Možda ste odrasli sa ubeđenjem da je zdravo dati sebi oduška? E, vreme je da promenite mišljenje, jer što se više žalite – sve vam je gore.

Treba biti hrabar i neke jade preboleti u tišini. Ako želite da se osećate bolje, ne tražite rame za plakanje. Izbegavajte one koji su večito nezadovoljni. Mislite pozitivno i želite sebi dobro. To je najvažnije.

Voleti sebe znači da se ne dajete iznad svojih realnih mogućnosti – jedino tako ćete biti spremni da pomognete nekome drugome kada vam taj neko zatraži pomoć. Ako još pri tom naučite i da kažete „ne“ ponekad, više ćete poštovati sebe i samim tim nećete imati više razloga za jadikovanje.

Svake večeri napravite sebi listu svega što ste uspeli da uradite uprkos brojnim problemima. Prestanite da govorite kako nešto nije pravedno, jer osim što na taj način pokazujete da žudite za nekim drugačijim svetom ujedno i sebe predstavljate kao žrtvu. Vrlo je verovatno da će vam šanse za izgled biti veće ukoliko se budete manje sukobljavali sa okolinom u kojoj živite ili radite.

Počnite da radite ono što vam odgovara, kada vam to odgovara, ne odmeravajući stalno svoje i tuđe zasluge. Zaustavite se onda kada znate da nešto radite samo zbog toga da biste kasnije nekome mogli da prebacite: „Trebalo je da ti to uradiš.“ Ne ustežite se da budete ljubazni prema ljudima ako to činite od srca – čovek se najpre uči na dobrim primerima. Ako još niste naučili lekciju da ne možete da zahtevate od drugih da rade ono što vi želite, u velikom ste problemu. To pravilo važi u svim situacijama, pa i u životu udvoje. U glavi zatvorite taj fajl u kojem beležite koliko vi dajete, a koliko drugi daju vama. Olakšajte sebi, ostavite krofne uz koje jadikujete i bacite se na seks!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar