Za veliku snagu

Pošto se genijalnost najčešće manifestuje kroz jednostavnost, sasvim je logično što neke vrlo jednostavne stvari pokazuju koliko smo zaista „veliki“. Spustite srednji prst. Ne morate uvek njime da počastite neoprezne i bahate kolege na asfaltu. Takav vid saobraćajnih obračunavanja (neverbalnih, doduše) u najvećem broju slučajeva uvod je u mnogo teže sukobe. To je ono čega morate da budete svesni u svakom trenutku.
A sličnih situacija ima mnogo. Prvi sastanak – obuzdajte se, posebno ukoliko primetite da ona nije spremna da ide dalje od ugodnog ćaskanja, smeha, šetnje i nekoliko poljubaca. To ne znači da vas sledeće večeri neće počastiti pravim vatrometom. Ne donosite zaključke olako.
Trudite se da kontrolišete svoj osmeh. Ništa vam neće faliti ukoliko se, makar i na silu, nasmejete vicevima koje vaš otac priča svakog Uskrsa, kada se okupite za porodičnim stolom. On se potrudio, potrudite se i vi. Ali, nemojte se smejati ako vaš šef umoči kravatu u šolju s kafom i ne primeti da je to uradio, niti onda kada vašoj devojci mušterija u redu ispred nje odnese u nepovrat suknju koju je toliko želela. Obuzdajte smeh kao što umete da obuzdate svoj jezik.
Ne morate imati komentar u apsolutno svakoj situaciji i na svaku temu. Možda niste znali, ali i to je jedna od stvari koja razlikuje muškarce od žena, jer definitivno najgori epitet koji možete da dobijete i da ponesete jeste „muška torokuša“.
Dajte šansu drugima. Bez obzira na vaše znanje i ambicije, nemojte se gurati u baš svakoj situaciji. U krajnjoj liniji, možete delovati smešno i patetično (znate ono: „gladne oči“ ili „kompleksi iz detinjstva“).
Ne zapostavljajte ni učtivost prilikom konverzacije. Neke stvari jednostavno nikada ne izlaze iz mode. „Dobro jutro“, „hvala“, „izvolite“ i „izvinite“ razlikuju pravog muškarca od geliptera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracponašanjesamokontrola
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušan Vlajkov

    Vrlo dobar tekst! Sažeto, jasno i lepo koncipirano. Svaka čast!