Zaboravite na isklesane trbušnjake: Muškarci s većim stomakom bolji su ljubavnici

Iako mnoge žene, opisujući idealnog muškarca, sanjare o lepotanu isklesanog tela, naučnici tvrde da je bolje skrenuti pogled prema onima čija telesna građa više nalikuje Homeru Simpsonu.

Iako možda na prvi pogled nema atraktivan stas, muškarac s pivskim stomačićem može vas iznenaditi na druge važne načine. Studija naučnika u Turskoj 2017. godine pokazala je da muškarci s prekomernom težinom i istaknutim stomačićem u krevetu mogu da izdrže mnogo duže od mršavijih muškaraca.

Naučnici su istraživali vezu između indeksa telesne mase (BMI) i seksualne performanse 100 muškaraca koji su priznali da imaju problema sa određenim poteškoćama kad je seks u pitanju u poređenju sa onima koji nisu mogli da se požale na svoj potencijal.

Rezultati su ukazali na činjenicu da muškarci s višim indeksom telesne mase i većim trbuhom u proseku mogu u krevetu izdržati 7,3 minuta, dok su vitkiji ispitanici jedva mogli da izdrže dva minuta. Razlika od pet minuta je prilično značajna. Zapravo, otkrili su da će mršaviji momci takođe češće patiti od preuranjene ejakulacije, piše YourTango.

Tako da onaj lepotan iz teretane zapravo bi mogao da bude puno gori u krevetu od nekoga puno manje zategnutog ili čak debeljuškastog. Ovo bi moglo da bude malo razočaranje ako tražite isključivo muškarca s izraženim mišićima i atletskim izgledom.

S druge strane, ako ste među onima koji će se teško odupreti kasnonoćnim zalogajima, bićete u dobrom društvu i sigurno nećete osuđivati nečiji višak na stomaku. Na prvi pogled, ovo deluje kontraintuitivno pa se mnogi pitaju nije li i seksualni život odraz opšteg zdravstvenog stanja, naročito u kontekstu upozorenja o opasnostima debljine. Naučnici kažu da je ipak komplikovanije od toga.

Više sala na stomaku, kažu oni, znači da dotični muškarac sadrži više ženskog polnog hormona estradiola, koji pomaže u sprečavanju orgazma. Naučnici su čak otišli toliko daleko da su rekli da muškarci s manje muževnim telima imaju prednost u performansi u poređenju sa atletskim tipovima, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavnicimuškarcisalostomak
Komentari (0)
Dodaj komentar