Zajednički život (1)

Napokon je došao i taj dan, počeo je vaš zajednički život s osobom koju volite. Međutim, ne odvija se sve baš onako kako ste u početku planirali i umesto da po ceo dan cvrkućete kao dva zaljubljena goluba stalno se svađate. Vi često podižete glas, a ona često lupa vratima. Gde je nestala idila o kojoj ste sanjali i zar se zaista sasvim raspršio san o vašem savršenom zajedničkom životu?

Ne bi trebalo da budete mnogo zabrinuti. Ovakve scene su nešto što se dešava većini parova i nije čudno što se veliki broj veza i brakova raspao upravo onda kada je par odlučio da započne zajednički život. Činjenica je da danas mnogi parovi jednostavno nisu navikli da provode zajedno 24 sata dnevno i kada se, makar i nakratko, nađu u takvoj situaciji, začas se posvađaju. Zbog različitog radnog vremena i zbog mnogobrojnih porodičnih ili društvenih obaveza jednog ili oba partnera, sve češće se dešava da oni imaju sve manje dodirnih tačaka. Viđaju se tek kasno uveče, a i tada je svako od njih uglavnom zaokupljen razmišljanjem o obavezama koje ih očekuju već sutra. A onda kada se u istom prostoru nađu oči u oči, sve razlike u interesovanjima i navikama izbijaju u prvi plan i kriza je na pomolu.

Najveća greška mnogih parova je to što oboje previše očekuju od zajedničkog života i što veruju da im je to jedinstvena prilika da pobegnu od dosade ili veoma stresne svakodnevice. Nažalost, boravak u zajedničkom stanu nije putovanje u drugu dimenziju, to je samo jedna od bezbroj uzbudljivih epizoda koje se dešavaju u životu svakog novopečenog para. Stoga poštujte partnerova interesovanja ili pokušajte da pronađete ono što vas oboje zanima. Važno je da otkrijete načine da se opustite kako kasnije ne bi bilo ružnih iznenađenja i prebacivanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar