Zašto su muškarci nesigurni?

U toku svakog prosečnog dana, na ovom ili onom ćošku, čekaju nas mali muški stresovi. Oni mogu da budu locirani na raznim stranama. Od utakmice koju je naš tim izgubio, preko stresa zbog pivskog stomaka, do stresa zbog kose koja je počela da opada. To nisu mali stresovi, iako na prvi pogled mogu tako da izgledaju. Reč je o stresnim situacijama koje nam pojačavaju anksioznost i nesigurnost jednako kao problemi u vezi ili na poslu. To su mali stresovi na koje u početku ne obraćamo pažnju, a onda odjednom…

Odjednom se ti mali stresovi sretnu na nekom ćošku našeg mozga sa svim drugim, većim i najvećim stresovima, i onda sva ta količina negativne energije krene prema našoj stabilnosti. Niko ne baca mahnito stvari oko sebe zbog neke propuštene gol prilike, samo zato što je neki igrač obavio svoj deo posla onako kako ne treba. Kada dođe do tih „graničnih“ ponašanja, uvek je reč o nečemu drugom, ozbiljnijem. A ta mala situacija bila je samo okidač za pokazivanje jednog drugog, nesigurnog muškog lica. Nakupljeni mini-stresovi mogu da ugroze mnogo toga, a najpre naše zdravlje. Kako se boriti protiv tih sitnih neugodnosti?

Uzmete svoju fotografiju od pre nekoliko godina i doživite šok kada vidite da u to vreme uopšte niste morali da brinete o opadanju kose. A sada…

Za početak, gubitak kose nije i gubitak muževnosti. Ko to ne shvata, u velikom je problemu. Situaciju treba redefinisati i „iskulirati“. Ako ništa drugo, prednosti vaše nove frizure mogu da budu iskorišćene.

Trendovi rade u korist muškaraca koji briju glavu, eto najboljeg rešenja da zaobiđete taj stres u širokom luku. U krajnjem obrtu, onom koji bi trebalo da radi isključivo u vašu korist, bolje je da vi ostavite svoju kosu nego da ona ostavi vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

celavostmuškarcinesigurnoststres
Komentari (0)
Dodaj komentar