Zbog ovog bizarnog razloga se mladi muškarci odlučuju na vazektomiju

Muškarci se već u tridesetim odlučuju na vazektomiju zbog straha da će žena sa kojom spavaju namerno pokušati da ostane trudna. Reč je o muškarcima boljeg imovinskog stanja, sa perspektivnim karijerama.

„Više puta sam se našao u situaciji da je partnerka lagala o tome da pije kontracepcijske pilule“, ispričao je tridesetogodišnji Skot za Women’s Health Magazine. On se pre nekoliko meseci odlučio na vazektomiju.

Ipak, odluka o vazektomiji nije mala stvar, posebno za mladog muškarca. Dr. Dejvid Kaufman, urolog, kaže da svojim pacijentima savetuje da pričekaju mesec dana od pregleda i dogovora vazektomije do stvarnog zahvata. To im daje dovoljno vremena da još jednom dobro razmisle o svemu. Sam zahvat nije intezivan i oporavak ne traje dugo. Po pravilu, muškarac se može vratiti uobičajenoj rutini već idućeg dana.

Šta je potrebno za nešto više od samo dobrog seksa? Važno je naglasiti da postoje takozvani „obrnuti zahvati“ kojima se pokušava poništavanje vazektomije, ali oni nisu uvek delotvorni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vazektomija
Komentari (0)
Dodaj komentar