Zbogom, bubuljice

Spremate se za veoma važan izlazak – sastanak s njom ili poslovni sastanak, svejedno. Obukli ste se, sve ste pripremili da bude kako valja i pogledali se pažljivije u ogledalo. Sve je u redu, izuzev što izgledate kao pubertetlija, a sigurni ste da ste odavno izašli iz godina predviđenih za pubertet. Ruku na srce, jedino u tom intervalu dozvoljene su bubuljice koje ste primetili na svom licu. Nešto nije u redu. Zanemarićemo priče o mogućim posledicama neredovnog seksa ili svakodnevnog stresa i koncentrisaćemo se na brigu o licu.

Jedna ili dve bubuljice na licu nisu strašne, ali vas one podsećaju na to da je vašoj koži potrebna nega. Lepa i negovana koža lica ostavlja dobar utisak kod suprotnog pola i izgleda veoma privlačno.

Ukoliko vam koža brzo pocrveni, ne vredi vam da se obraćate dermatologu – vaš problem je čisto psihološke prirode. To crvenilo zapravo i izaziva pojavu bubuljica, a koliko vam je koža osetljiva i podložna crvenilu, najlakše ćete saznati nakon brijanja.

Izbegavajte boravak na suncu ili se pre izlaska na sunce namažite kremom s visokim zaštitnim faktorom. Nemojte konsumirati crno vino u kombinaciji s kafom ili pikantnim jelima. Ukoliko vam se dogodi da se zajapurite tokom treninga ili nekih težih fizičkih aktivnosti kojima ste se izložili, povremeno ohladite lice vodom ili stavite vlažan peškir oko vrata.

Druga je stvar ako vas masna koža puna bubuljica prati celog života. Tu vam neće pomoći ničiji saveti, osim onih namerodavnijih, a to su saveti vašeg lekara. Problem će tako biti rešen na najefektniji i najbrži mogući način. Dobićete svoj losion, svoje sredstvo za borbu s bubuljicama. Ne bi bilo loše da se u međuvremenu lišite i čokolade…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar