Živeli odvojeni kreveti!

Ukoliko se već dugo mučite sa nesanicom, sigurno ste isprobali sve moguće načine da je pobedite; od prirodnih lekova, pa sve do hemijskih preparata koje ste konsumirali po preporuci lekara kojem ste se požalili. Međutim, šta ako problem nije u vama? Šta ako vaši problemi potiču od osobe sa kojom delite postelju tokom noći? Pomislićete da je nemoguće; pa na kraju krajeva, pažljivo se bira sa kime ćete provoditi noći u snu, ali je i to ipak moguće.

Treba imati na umu da su neretke situacije da partneri koji dele zajednički krevet nesvesno jedno drugom ometaju san, a da je pri tom sve u najboljem redu u njihovoj vezi. Zanimljivo: kada su budni, sve je dobro, ali kada spavaju, nešto ne štima. Zbog takvih situacija, oni koji imaju „lakši“ san u toku noći ponekad mogu da izgube i po više od tri sata sna nedeljno. Najčešći uzroci koji remete san među partnerima jesu: hrkanje (imajte na umu da oba pola hrču), neprestano okretanje u krevetu i oduzimanje pokrivača; kada su noći hladne, to nije nimalo nebitan razlog.

Ukoliko jedan od partnera često pati od nesanice, to se mora reflektovati i na onog drugog, te tako nije retka situacija da i taj drugi partner automatski trpi posledice gubitka mirnog sna. Žene su te koje se češće žale na nesanicu, a pouzdano se zna da i one umeju da hrču, i to gore nego muškarci. Jedan od razloga koji takođe može da bude izvor nesanice jeste i prisustvo psa ili mačke u istoj prostoriji, što može da bude krivac za ometanje sna jednog od partnera. Najbolji lek protiv partnerovog deranžiranja jeste odvojeni krevet u istoj prostoriji, a ukoliko su problemi toliko česti ili glasni (u slučaju hrkanja), onda je najbolje premestiti svoj krevet u drugu sobu. Uz malo truda vaš problem više neće postojati, jer će ostati u drugoj prostoriji. Živeli odvojeni kreveti i čvrste ljubavne veze!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar