Žrtva mode

Razmišljajte gde ćete se kako obući. Za svaku situaciju budite prikladno odeveni. Ali, to nije i dovoljno. Neophodan je i dobar stav tela prilikom nošenja odgovarajuće garderobe. Ne možete nositi sako kao teksas jaknu, stavljati ruke u džepove i time zavrtati rubove zakopčanog sakoa. Odelo ne sme biti „jače“ od vas, tj. odelo morate nositi vi, a ne ono vas.

Uvek morate imati bar jedno odelo koje je neophodno za zvanične, javne nastupe. Neka model bude što jednostavniji. Ako već nemate ukusa a ni mnogo para, kupite klasično.

Nimalo nije lako pronaći odelo koje vama savršeno stoji. Nemojte misliti da za vašu građu jednostavno nema pravog odela jer su na modnim pistama sve sami nabildovani tipovi na kojima odela samo što ne puknu. U radnjama postoje razne veličine, od kojih će jedna i vama odgovarati. A ako i nečim ne budete posebno zadovoljni, sve se može prepraviti u skoro svakoj radnji u kojoj kupite odelo. Tako je bilo oduvek, i to, na sreću, postoji i dalje.

Odabiru boje odela treba posebno posvetiti vreme. Nije dovoljno što je vaša omiljena boja tamno plava ako u njoj izgledate kao kapetan nekog broda. Potražite mišljenje nekoga iz vašeg okruženja, pitajte za savet neku žensku osobu, ili ako imate hrabrosti, kolegu za kojim se sve žene okreću kada izađe iz lifta na vašem spratu. Zaboravite na jarke boje, zelenu, narandžastu, roze, crvenu, ili bebi boje. Ne želite da postanete maskota nekog cirkusa ili pano za fast food. Za početak nemojte eksperimentisati sa modelima na tanke štraftice, ni horizontalne ni vertikalne.

Gledajte da boju uklopite uz dosta svojih košulja, kravata i par cipela koje moraju biti za nijansu tamnije od odela. Cipele moraju biti čiste, sjajne, uglačane. Možda su čak one i bitnije od odela, i zato posebnu pažnju obratite na njihov izgled. Najčešća greška koja se provlači tokom kombinovanja odeće je odabir kaiša. Jednostavno, na njega nikada ne obratite pažnju, a on mora da se slaže sa cipelama, ne sme da bude upadljiv, i na njemu ne smeju da se vide rupe koje ste sami pravili. Jedini detalj kojim možete pokazati nešto neobično ili ludo jesu vaše čarape. Neka budu jednobojne sa nekim likom iz crtanog filma ili kojim drugim znakom. Daće poseban šarm (za onoga ko ih primeti ispod nogavice).

Odelo uvek mora biti besprekorno čisto. Ukoliko vaša mama, devojka ili supruga brinu o urednosti vaše garderobe, njima verovatno ne treba savet. Ali ako ste u tom smislu nezavisni, imate odelo a ne znate šta sa njim posle prosute kafe, vina ili traga karmina na kragni, znajte da se odelo nikako ne ubacuje u veš mašinu. A ako pokušate nešto sitno da očistite mokrim sunđerom, samo ćete uništiti stvari. Odelo se čisti hemijskim putem. Nemojte se praviti da vi sve možete i sve znate sami, već dajte odelo u ruke onima koji to rade godinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar