Bajkoviti Tajland

Za samo nekoliko godina Tajland je postao jedna od najomiljenijih destinacija u Aziji. Sve više ljudi uživa u lepotama njegove prirode. Božanstvene plaže, divna bistra voda, egzotična fauna, zelena pirinčana polja i blago brdoviti predeli iz godine u godinu privlače sve više turista. Međutim, ova zemlja površine 514.000 kvadratnih kilometara i u kulturnom pogledu nudi puno zanimljivih stvari. Svuda, pa i u modernom Bangkoku, nailazi se na divne palate i hramove.

A tek Tais! Kako su tamo ljubazni i srdačni ljudi! Najveća strast im je hrana. To nije nikakvo čudo, jer njihova kuhinja spada u najbolje na svetu. Ljute papričice, kokosovo mleko, matičnjak, sok limete, sosovi od ribe i soje, sveža nana, korijander, tajlandski bosiljak, kao i mnogi drugi daju jelima izvanredan i poseban ukus.

Stari kraljevski grad Ajutaja ima prekrasne hramove i bezbrojne palate koje svedoče o sjaju prošlih vremena. Nekadašnji tajlandski glavni grad ubrajao se u najznačajnije svetske metropole. Bangkok je, međutim, grad pun kontradiktornosti. Metropola na reci Chao Phraja sa bezbrojnim kanalima naziva se i Venecija istoka. Ploveća pijaca na Klong Dao Kanongu jedinstvena je na svetu i takođe spada u atrakcije Bangkoka. Tu se prodaje sve moguće voće i povrće.

Sa neverovatnom ljupkošću i gracioznošću divno odevene igračice u Bangkoku svakodnevno pokazuju svoju umetnost igranja. Čak i na plaži trgovci vam nude male, ukusne i sveže pripremljene zalogaje. Ove brze kuhinje prihvaćene su sa oduševljenjem, jer se tu može jesti veoma dobro i pre svega jeftino. U Tajlandu se slonovi koriste za rad u šumama. Međutim, jahanje na pripitomljenim slonovima je omiljena i nezaboravna zabava i za turiste. Radosno i samouvereno izgledaju mnoga deca u svojoj raznobojnoj nošnji koju nose samo za vreme praznika.

Tajland je kraljevina koja je pojam azijske kulture, srdačnog gostoprimstva i tolerancije. Tajlandska kuhinja ubraja se u jedne od najboljih na svetu. Zato – uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar