Džejms Bond ostrvo

Džejms Bond ostrvo je velika tajlandska atrakcija. Jedan od razloga zašto turisti obožavaju da idu na ovu turu je to što većina želi da oseti pesak pod nogama na istom mestu na kom su pre nekih 25 godina stajali Kristofer Li i Rodžer Mur. Prilaz Kao Ping Kan ostrvu, kako ga Tajlanđani zovu, krcat je „dugonosim“ brodićima. Turistima ostaje gotovo sekund da se iskrcaju pre nego što se čamci vrate po novu turu posetilaca, koji već nestrpljivo čekaju.
Hiljade ljudi posete ovo ostrvo svake godine da bi se slikali ispred „Džejms Bond ostrva“, koje je Tajlanđanima poznato još kao Tapu ili Nail ostrvo. Uzana plaža načičkana je kioscima sa suvenirima, a dosetljivi domaćini nude sve moguće usluge, od slikanja s lažnim pištoljima u stilu Džejmsa Bonda do kafe ili slatkiša Skaramanga, po imenu glavnog negativca te popularne filmske priče.
Još jedno patuljasto ostrvo postalo je izuzetno popularno poslednjih godina iz istog razloga. Reč je o „Leo ostrvu“. Možete da pogodite, nadimak je dobilo po glumcu Leonardu di Kapriju, koji je na njemu snimao film „Plaža“. U originalu se zove Pi Pi Li i poput Kao Ping Kana takođe je nenastanjeno. Ali, pitanje je koliko dugo?
Pi Pi Li je dosta veće i plaža je duža. More je odlično za ronjenje ili snorkling. Filmski radnici ostavili su u nasleđe drveni dok i toalete, koje su, međutim, u martu 1999. godine srušili susedni ostrvljani uz obrazloženje da ostrvo treba da ostane netaknuto. Pi Pi Li je zapravo nacionalni park i zabranjeno je prespavati na njemu, bilo u vreći za spavanje ili na peškiru, a da ne govorimo o šatoru. Brat blizanac ostrva Pi Pi Li je Pi Pi Don, ali na njemu važe potpuno drugi zakoni. Ono je kompletna suprotnost i na njemu sve pršti od hotela, hostela i restorana, te svako može da pronađe ponešto za svoj džep.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ostrvo dzejms bondputovanjetajlandturizam
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ana Baltić

    Hm, zanimljivo. Da mi je da prošetam po pesku kojim je hodao Leonardo! Još ovakvih tekstova!