Kambodža – nova svetska destinacija

Nova mesta za raskošna letovanja turističke agencije pronalaze svakog trenutka. Sa idiličnim plažama koje mogu da se ravnaju sa najelitnijim azijskim atrakcijama, hotelima sa pet zvezdica i ponovo otvorenim aerodromima i golf terenima, kambodžanski grad Sihanukvil postaje veoma privlačno mesto na turističkoj mapi sveta.

Hiljade turista već su oduševljene Kambodžom, koju više niko ne povezuje sa „poljima smrti“, već sa kompleksom hramova Angkor Vat. Međutim, javnosti su nedovoljno poznati drugi atraktivni regioni ove zemlje. Stoga je Sihanukvil, koji se nalazi na samom jugu zemlje, adut koji se pojavljuje u rukama Kambodže i koji se može uporediti samo sa Balijem ili Puketom.

Tehg Huj, gradski rukovodilac za turizam, tvrdi da je, ako se već porede, Sihanukvil bolji od Puketa zbog kvaliteta peska – on je beo. Pored toga, ostrva nedaleko od obale imaju sjajne koralne grebene.

Ova luka, stvorena pedesetih godina prošlog veka, bila je elitno letovalište sve do građanskog rata, a ponovo su je otkrili bekpekeri tokom devedesetih godina. Grad poseduje plaže vrhunske klase i već se našao na glavnim stranama brošura u Austriji, na Novom Zelandu i u Južnoafričkoj Republici. Sada se u njemu otvaraju stari art deko i kolonijalni hoteli, te se očekuje da ova godina bude berićetna za ovo novootkriveno letovalište. Zato, ako se još niste odlučili gde ćete da letujete ove godine, možda će Kambodža biti pravo rešenje za vas. Samo napred!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar