Krajšberg: bezbrižan porodični odmor na snegu

Krajšberg (Kreischberg) se nalazi u pokrajini Štajerskoj, odmah uz naselje St. Lorenzen, blizu Muraua, na nadmorskoj visini od oko 850 do 2.120 metara. To je manje, ali najsavremenije skijalište na tom području i više je namenjeno za vikend putovanja. Možda ste čak već i bili u poseti ovom skijalištu, ali sada je tu i nova, panoramska staza duga 3 kilometra, koju obavezno treba isprobati, kao i novi panoramski restoran, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Takođe, tu je šest novih, moderno uređenih žičara sa sedištima, čak i zaštitnom kapom za slučaj nevremena.
Ukupno 40 kilometara staza i 14 žičara garantuju nezaboravan provod u snegu. Staze su lepe i široke, ali prilično blage. Za zabavu i noćni provod se ne morate brinuti. Ovo malo turističko mesto poznato je i po noćnom skijanju na koje dolaze i turisti iz okolnih mesta, a tu je i najpopularniji disko klub u ovoj regiji za zabavu van skijališta. Svako može da pronađe nešto za sebe, uključujući i one koji su spremni da odvoje i malo više novca za što bolji provod u novom hotelu koji će se tek otvoriti.
Iako su staze raznolike po težini, ovo skijalište se posebno preporučuje porodicama s manjom decom ili onima koji tek počinju da skijaju. Takođe, za lakše početke imate i škole skijanja za decu, kao i za odrasle, s licenciranim učiteljima skijanja za sve vrste polaznika, od početnika do onih naprednih skijaša. Smeštaj možete potražiti u raznim hotelima ili apartmanskim naseljima kao što je Ferienpark. Od skijališta je udaljen 250 metara. U ovom apartmanskom naselju vam neće biti dosadno čak i ako ne izlazite na sneg. Tu su bazen, sauna, masaža, solarijumi, prodavnice, restoran, dečja soba za igranje. Nudi se čak i usluga pranja i sušenja odeće.
Hotel Adler (****) smešten je u širem delu centra Krajšberga i posebno je uređen u tirolskom stilu. U njemu se nalazi i zatvoreni bazen, finska parna sauna, fitnes sala, soba za opuštanje s vodenim krevetima i slično. Za one koji žele luksuzniji odmor tu je Relax Resort Kreischberg (****), koji je otvoren u novembru ove godine. Od skijališta je udaljen samo 50 metara. Uz punu ponudu nudi još i moderan velnes centar.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

austrijakrajšbergskijanještajerskaturizamzimovanje
Komentari (0)
Dodaj komentar