Da li ćemo putovati avionom u vertikalnim sedištima?

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair namerava da uvede u svoje avione stajaća mesta koja će naplaćivati četiri funte, objavili su britanski mediji. Izvršni direktor kompanije, Majkl O’Liri, saopštio je da su prvi bezbednosni testovi s revolucionarnim "vertikalnim sedištima" planirani za sledeću godinu, od kada će Ryanair uvesti i naplatu korišćenja toaleta po ceni od jedne funte. Kako su rekli čelnici kompanije, plaćanje toaleta uvešće radi promene ponašanja putnika, ali i finansiranja novih sedišta.
Plan je da se iz aviona izvadi deset redova standardnih sedišta i umesto njih postavi petnaest vertikalnih. Radi stvaranja dodatnog prostora razmišlja se i o uklanjanju dva toaleta na zadnjem kraju aviona, prenose britanski mediji. Tako će Ryanair moći da ima 40 ili 50 putnika više. Međutim, iz Evropske asocijacije za bezbednost avio-saobraćaja saopštili su da ovakve inovacije nisu u skladu s važećim pravilima, kao i da ne planiraju da menjaju propise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionevropska komisija za bezbednost avio saobraćajamajkl o'lirinaplataniskotarifna avio kompanijaplaniranje putovanjarajan erryanairtoaletvertikalna sedišta
Komentari (0)
Dodaj komentar