Kako do odmora iz snova?

Leto nam je uveliko stiglo, pa iako se možda nalazite u planiranju svog odmora, nije naodmet da se podsetite šta je ono što vas čeka, i da se pripremite, kako bi vam ovaj odmor bio onaj iz vaših snova.

Termin putovanja

Pre nego što odlučite kada želite na odmor, imajte u vidu termin putovanja. Poznato je da su udarni meseci za letovanje juli i avgust, pa je očekivano i veća cena aranžmana. U nekim zemljama je u ovim mesecima tropska temperatura, pa ukoliko vam to smeta, možda je bolje da se odlučite za juni ili početak septembra, kada su i cene niže. Takođe, ako želite da spojite lepo i korisno, i pri tom da posetite npr, neki festival, raspitajte se za termin pa uskladite vreme.

Neka vam ovaj odmor bude onaj iz snova

Bitno je da sami sa sobom rešite šta je ono što želite od odmora. Da li sebe vidite u narednih desetak dana kako leškarite ispod suncobrana, odmarajući se od ljudi ili želite da budete u centru svih zbivanja. Odgovara li vam toplija ili hladnija klima? Želite li da posećujete muzeje i drugačije kulture ili da mirno ležite, malo se krećete i jednostavno čitate knjigu? Izaberite destinaciju koja je idealna za vaš karakter, kako biste maksimalno uživali.

Novac je ipak presudan

Najvažnija stvar prilikom planiranja godišnjeg odmora je novac. Bitno je znati sa kojom količinom para raspolažete, kako bi detaljno isplanirali odmor. Nije samo smeštaj u pitanju, tu je i prevoz, hrana, kao i društvene aktivnosti. U svemu možete biti umereni, pa umesto paprenih hotela možete se odlučiti i za hostele, delenje apartmana sa poznanicima ili čak kampovanje. Ove solucije vam donose višak para u novčaniku i neočekivanu zabavu.

Bitno je i sa kim putujete

Putujete li sa prijateljima ili porodicom ili sami, organizacija će svakako biti drugačija. Sa svojim saputnicima se možete dogovoriti oko deljenja troškova, smeštaja i slično. Ako vodite decu, ipak ćete više razmišljati šta je to što njima više odgovara. Ukoliko idete sa partnerom, uvek se setite one dobre stare poslovice: „Nije bitno gde, bitno je sa kim“. Putovanje u dvoje može da bude avanturistički i romantično samo po sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

letovanjeodmorputovanje
Komentari (0)
Dodaj komentar