Najpoznatiji muzeji čokolade

Ima li šta bolje od muzeja čokolade za sve ljubitelje te poslastice i putovanja? Ovde vam donosimo listu pet najboljih muzeja čokolade širom sveta, koji će zadovoljiti i one najzahtevnije. Ovi muzeji posvećeni su poslastici kojoj samo retki odolevaju.
1. The Chocolate Museum, Keln, Nemačka
Smeštena na reci Rajni, ova trospratna futuristička zgrada posetiocima nudi uvid u istoriju čokolade. Najveća atrakcija u ovom muzeju definitivno je poznata čokoladna fontana. Za dobrodošlicu svojim gostima muzej poslužuje vafl štapiće umočene u vruću čokoladu.
2. Musee les Secrets du Chocolat, Geispolsheim, Francuska
Muzej čokolade u Geispolsheim-u ima pozorište, sobu za čaj i poklon radnju, u kojoj se mogu kupiti razni čokoladni proizvodi, uključujući i čokoladno pivo.
3. Pannys Amazing World of Chocolate, Phillip Island Chocolate Factory, Newhaven, Phillip Island, Viktorija, Kanada
E, ovo je prava turistička atrakcija. Ovde možete videti kako se čokolada pravi, a uz to ćete biti oduševljeni skulpturom Davida napravljenog od čokolade. Tu je i čitav grad u kojem su kuće napravljene od čokolade.
4. Choco-Story Chocolate Museum, Briž, Belgija
Na četiri sprata ovaj muzej posetiocima nudi sve informacije o proizvodnji čokolade. Moguće je pogledati i filmove u bioskopskoj dvorani, a za kraj ostaje degustiranje čokoladnih proizvoda.
5. Museu de la Xocolata, Barselona, Španija
Skulpture ovog muzeja toliko su impresivne da ćete zaboraviti da gledate u čokoladu. Među njima ima ozbiljnih umetničkih dela, ali i likova iz crtanih filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barselonabelgijabrižčokoladafrancuskakanadakelnmuzejnemačkaposlasticaputovanjaskulpturespanijavruća čokolada
Komentari (0)
Dodaj komentar