Oasis of the Seas – najveći kruzer na svetu (2)

Pored mnogobrojnih ugostiteljskih sadržaja na brodu Oasis of the Seas organizuje se i bogat zabavni život za sve generacije. Deca imaju svoje klubove, bazene, animaciju, sportske terene, pa čak i istraživačke laboratorije. Grupe su podeljene po uzrastima, a postoji i grupa za one najmanje, koji još nose pelene. Tinejdžeri imaju svoje klubove, igre, radionice, dok seniori mogu da uživaju u dugim šetnjama, golfu, ispijanju kafa u Central parku, toplim kupkama i večernjim predstavama ili možda kazinu. Oni željni adrenalina mogu da isprobaju surfovanje na veštačkim talasima, da se penju se po "zidu" ili da se spuštaju na sajli kroz centralni deo broda, a onima koji žele samo da se rekreiraju na raspolaganju su fitnes prostor s više od 100 različitih sprava za vežbanje, staza za trčanje oko celog broda, kao i klizanje i košarka.
Jedna od glavnih atrakcija je Aqua Theater s više od 600 sedišta, gde se održava atraktivni "vodeni" šou u bazenu dubokom čak pet metara, s pogledom na beskrajni okean kroz otvorenu krmu broda. Pored ovog šoua, možete uživati i u čuvenim pesmama grupe ABBA koje izvode sjajni imitatori, u bajkovitom programu na ledu napravljenom prema Andersenovim pričama ili u poznatom mjuziklu "Lak za kosu" (Hairspray) udruženih glumačkih snaga s Brodveja i Vest enda. Najbolje je da ulaznice za predstave (koje su besplatne) osigurate odmah po dolasku na brod, jer bez obzira na to što se održava više predstava, dvorane imaju ograničen broj sedišta. A posle predstave možete se zabaviti uz karaoke, stendap komičare, ples uz latino ritmove ili u modernom disko klubu, uz džez u Jazz on 4 klubu, uz neku od igara u Kazino rojalu…
Oasis of the Seas je do maja 2010. godine plovio istočnim Karibima zaustavljajući se na ostrvima St. Thomas, St. Marteen i Bahamima, a od maja plovi zapadnim Karibima sa zaustavljanjem na Haitiju, Jamajci i u Meksiku. U decembru 2010. godine zaploviće i potpuno identična kopija ovog broda, pod imenom Allure of the Seas, pa će se naći mesta za sve one željne ovakvog uživanja na talasima.
Za kraj malo zanimljivosti o ovom plovećem gradu. Na brodu Oasis of the Seas gostima kuva 220 kuvara, a restoran Opus Dining Room može istovremeno da ugosti čak 3.056 gostiju. Opal Theater može da primi čak 2.161 gledalaca u isto vreme.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

allure of the seabroddecađakuziegzotikakabinakaribikrstarenjekruzeroasis of the seaodmoropuštanjeostrvaRestoraniroyal caribbean internationalzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar