Samo za slabiji pol

Luksuzni hoteli nude svojim klijentkinjama lepo zapakovane kreme, šarene časopise, osvetljenje za šminkanje, velike kade i bogate spa tretmane. Širom sveta hotelijeri su počeli da izlaze u susret ženama i njihovim posebnim zahtevima, pa je sve više hotela sa spratovima rezervisanim samo za žene, a u većim svetskim gradovima ima i hotela u koje može da uđe samo „slabiji“ pol.

Žene koje putuju same želele su da se osećaju sigurnije, ali je istina i to da one žele stvari koje muškarcima uopšte ne padaju na pamet, na primer, peglu za kosu ili zanimljiv ženski časopis. Tako su, primera radi, gošće hotela „Premier“ na Tajms skveru u Njujorku želele bolje osvetljenje za šminkanje i jelovnik koji bi bio zdraviji i dijetalniji. Prema rečima glavnog menadžera ovog hotela, Patrika Dejvidsona, jednostavno nisu htele da nose sve „toliko potrebne“ sitnice sa sobom.

Sada u tom hotelu na spratu za žene imaju uređaje za kovrdžanje i peglanje kose, so za kupanje, setove za manikir, losione za telo, razne kreme, prostirke za jogu i ženske časopise, kao što je to „Kosmopoliten“. Naravno, sve to bez dodatnih troškova. U kupatilima tih hotela kada je veća nego u ostalima, a postoji i sto za šminkanje, kako bi žene mogle da sede dok se ulepšavaju. Bliski istok dobio je svoj prvi hotel samo za žene. Reč je o „Luthan Hotel & Spa“ u Rijadu. U njemu pripadnice lepšeg pola mogu da biraju između čak 150 spa tretmana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hoteliženeposebna ponuda
Komentari (0)
Dodaj komentar