Da i novčanik uživa: 7 najjeftinijih metropola za putovanja u 2017.

Nebrojeno puta dogodilo vam se da se preko portala neke turističke agencije zainteresujete za obilazak neke evropske ili svetske metropole jer je u startu cena bila fantastična.

Međutim, nakon što ste uplatili putovanje i došli na lice mesta, shvatili ste da recimo odlazak u Beč, Prag, Milano, Barselona ili London nimalo nije bio finansijski prihvatljiv i da ćete morati da pazite na svaki dinar ako želite da ne brinete u povratku kući.

Postoji veliki broj gradova sveta koji „ne dišu“ možda na tako pompezan način kao Pariz, Rim, Cirih ili Berlin a u kojima biste mogli, na licu mesta, da prođete sjajno jer jednostavno – nisu skupi, naprotiv.

Ulazak u prodavnice, muzeje ili klubove u ovim gradovima zaista ne predstavlja udar na novčanik pa bi putovanje na te destinacije moglo da vam se višestruko isplati.

Pred vama je 7 metropola u kojima život nije skup.

Foto: ksobolev0/Pixabay.com

Istanbul

Najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, ujedno i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta.

Foto: Pixabay/Walkerssk

Mumbaj

Glavni grad države Maharaštra u Indiji i najveća luka na Arapskom moru i indijskom poluostrvu. Najveći je grad u Indiji, ali ne i glavni.

Foto: Levifraser0/Pixabay.com

Peking

Prestonica Kine. Sa 14,5 miliona stanovnika drugi najveći grad u Kini posle Šangaja. Veliki je saobraćajni centar sa mnoštvom pruga, puteva i autoputeva koji ulaze i izlaze iz njega u svim pravcima. Peking je takođe i politički, kulturni i obrazovni centar Kine.

Foto: kelmo78/Pixabay.com

Budimpešta

Glavni politički, industrijski, kulturni, finansijski i transportni centar zemlje. Za Srbe vrlo privlačan i dostupan zbog svoje blizine.

Foto: Pixabay/bogsto

Sofija

Još jedna metropola u našem komšiluku koja je vrlo prihvatljiva za srpske novčanike. Sofija je 13. najveći glavni grad Evropske unije i prestonica je Bugarske.

Foto: Pixabay/EvgeniT

Viljnus

Glavni i najveći grad Litvanije. Često se može obići u okviru tzv. „Baltičkih tura“ srpskih turističkih agencija. Do Drugog Svetskog rata jedan od najvećih evropskih jevrejskih centara. Napoleon ga je svojevremeno nazvao „Jerusalimom Severa“.

Foto: Pixabay.com/TheDigitalWay

Bangkok

Jedna od najpopularnijih egzotičnih destinacija srpskih turista. Prestonica Tajlanda i grad koji je veoma uzbudljivo obilaziti i noću jer nikada ne spava, naročito pijace u njemu. Za recimo 20 dana u njemu nije potrebna nikakva veća suma novca, koji najvećim delom ode na rezervaciju avionske karte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

putovanja
Komentari (0)
Dodaj komentar