Jezivo: Grad u kojem na kalendarima još uvek piše 1692. godina (foto)

Ljubitelji Noći veštica i jezivih priča verovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala. Nakon što su sve veštice i vešci osuđeni na smrt, ovaj grad postaje inspiracija mnogim piscima koji su kroz svoja dela učinili da Salem postane “Grad veštica“.

U ovom gradu “sve se vrti“ oko veštičarenja, pa je, posebno u susret Noći veštica, nezaobilazno obići Muzej Veštica, u kojem se turisti upoznaju sa detaljima suđenja iz 1692. godine. U muzeju se može videti i različito shvatanje i (ne)prihvatanje vešticama kroz istoriju.

Muzej tamnica za veštice je mesto gde se za posetioce priređuju predstave koje prikazuju čuvena suđenja vešticama. Muzej je napravljen po ugledu na mesta gde su žene i muškarci optuženi za nedozvoljene radnje bili zatvarani i mučeni. A muzej je omogućio vođenje do lokacija gde su se tamnice zaista nalazile.

Jedina građevina koja je “bila svedok“ vešticama 1692. godine je Kuća veštice, a u gladu postoji još nekoliko veoma starig zdanja koju su otvorena za one koji vole stara, mračna, misteriozna i pomalo romantična mesta

U Salemu je kupovina veoma popularna i važna stvar. Ne zato što se ovde nalaze veliki trgovinski centri, već zbog originalnih kostima, nakit u gotik stilu, “starinski“ predmei i suveniri, knjige sa “požutelim“ stranicama, garderobi sa motivima veštica i paranormalnog..

Muzej noćne more je mesto za ljubitelje horor filmova, a ovde se nalazi i voštana figura Frankeštajna u prirodnoj veličini.

Za upoznavanje grada, treba se prijaviti na noćnu “ukletu“ turu, koja obilazi sva mesta na kojima su se navodno dešavali rituali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gradkalendar
Komentari (0)
Dodaj komentar