Nemački list „ispljuvao“ Zagreb: Najdosadniji grad Evrope, podseća na…

Novinarka poznatog nemačkog lista Špigel Ana Heming bila je u poseti Zagrebu i kako je napisala u tekstu, nema razloga da ga ne proglasi „najdosadnijim“ gradom Evrope.

Hemingova je ipak probala da sa nekoliko saveta pomogne nemačkim turistima koji će tek dolaziti u prestonicu Hrvatske.

„Vrhunac leta u Zagrebu bio je koncert grupe Djuran Djuran koji se mogao čuti i u zabačenim četvrtima. Njihova pesma ‘Ordinary World’ može biti lokalna himna. Pešačka zona u centru grada podseća na nemačku provinciju, na primer na Roštok ili Bohum. Kafići u centru su previše slični, s izgledom koji je bio moda početkom 21. veka. Zaboravite na vožnju biciklom, staze su na trotoarima. U predgrađu Zagreba mogu se naći momenti u kojima dosada prerasta u avanturu, u metropoli koja bi trebala da se takmiči za najdosadniji grad, makar u Evropi“, stoji na sajtu Špigela.

Foto: Pixabay/arvid97

Novinarka turistima preporučuje da grad otkrivaju tramvajima, nikako drugačije, dok joj centar grada izgleda tužno.

„Na buvljacima se uvek vidi čega ljudi imaju viška. Ovde očito ništa. U Muzeju savremene umetnosti provela sam 3 sata, ali u to vreme nikog od posetilaca nisam susrela. Vreme za umetnost je, čini se, luksuz. Najbolja stvar u vezi sa Zagrebom je auto-put prema moru“, zaključuje Ana Heming.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

zagreb
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Kodex

    Idealno mesto za umreti

  • Urke

    Istina boli

  • Urke

    Zagreb je grad umrlih i dosadnih ljudi

  • ANDREJ

    Pisanje novinarke „SPIGLA“, uopste ne odgovara stvarnom stanju ,kako izgleda grad Zagreb.Pre svega,ono sto posetiocu ovoga grada,odmah upada u oci,to je da Zagreb ima onu otmenost i onaj „smek“,koji mu je u nasledje ostavila Austro-Ugarska Monarhija,obzirom da je Hrvatska,bila ravnopravni deo toga Carstva.Pored samog otmenog dojma o gradu,na posetioca jak utisak ostavljaju i sami stanovnici zagreba.Za razliku od beogradjana,koji odisu veoma ruralnim po malo divljackim izgledom,zagrebcani,a narocito zagrebcanke su lepog opsteg izgleda,i sto je narocito vazno,imaju onu gradsku prefinjenost,koja ih odvaja od njihovih balkanskih suseda.I na kraju,u Zagrebu nema galame,nema vikanja i jake ulicne muzike,koja u beogradu probija bubne opne.Jednom reci,Zagreb je Evropa,sto se recimo za beograd,nikako ne bi dalo reci.!

  • Ja

    Bio u Zagrebu više puta po više dana I svaki put osećao teskobu…nešto mi je nedostajalo. Hladan I odbojan grad.

  • De Marko

    I u Hamburgu su biciklisticke staze ka trotoarima pa nikome ne smeta.bio,video.licemerna svabica od novinarke 🙂

  • Krkac

    U ..ovo je bilo nisko.Ali i istinito.