Pet uslova za sve koji planiraju letovanje u Grčkoj

Grčki ministar turizma Haris Teoharis se nalazi na turneji po zemljama odakle očekuje najviše gostiju, pa je nemačkim novinarima predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma.

Za nemački „Velt“ Teoharis je izjavio da su „Nemci na prvom mestu“ ovoj zemlji, ali ih Britanci prate,

Ministar je detaljno objasnio za nemački „Frankfurter algemajne cajtung“ da će Grčka ove godine početi da prima strane goste 14. maja, ali to zavisi i od stanja u kojem će tada biti pandemija. On je ponovio i reči koje je izgovorio u Beogradu:

– Ukoliko epidemiološki podaci budu povoljni, za putnike s nekih tržišta s velikim procentom vakcinisanih otvorićemo granice sredinom aprila – rekao je Teoharis.

Ministar je nemačkim novinarima predstavio i „pet linija odbrane“ Grčke. To su uslovi za ulazak turista u Grčku.

Prva linija odbrane je da će svi strani turisti imati potvrdu da je ili vakcinisan, ima negativan rezultat testa ili antitela.

Druga linija odbrane je da se obavljaju brzi nasumični testovi turista na granici.

Treća linija odbrane je da se „turisti odmah stave u karantin u slučaju pozitivnog testa, a da se potom podvrgnu detaljnijem PCR testu“.

Četvrta linija odbrane su opšta pravila o bezbednosti, poput obaveznog korišćenja maske ili držanja distance, ograničenja za restorane, autobuse, turističke izlete i razgledanje.

Peta linija odbrane je da će svi turisti morati da poštuju pravila kao i Grci.

– Ako za grčke građane postoji obaveza nošenja maske, isto će važiti za sve, bez obzira da li su vakcinisani ili ne – zaključio je ministar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grckaletovanjeturizam
Komentari (0)
Dodaj komentar