Putnica napravila haos tokom leta, kompanija joj poslala astronomski račun

Putnica optužena za nedolično ponašanja na letu kompanije Džet2, koji je morao da se vrati na londonski aerodrom Stansted u junu, dobila je ogroman račun od avio kompanije.

Aviokompanija je optužila Kloi Hajns za „agresivno, nasilno i opasno ponašanje“ na letu i poslala joj račun od 85.000 funti. Takođe joj je zabranjen pristup avionu do kraja života, prenosi AP.

Zvaničnici kažu da je avion za Tursku morao da se vrati na Stansted i da su ga pratili dva borbena Tajfun aviona Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva.

Hajns (25) uhapšena je kada je avion sleteo i puštena je uz kauciju.

Ona je privedena pod sumnjom za napad, nanošenje štete štetu i ugrožavanje aviona. Ročište je zakazano za 21. avgust.

Direktor kompanije Džet2, Stiv Hipi, izjavio je danas da će avio-kompanija pokušati da nadoknadi troškove koji su nastali kao rezultat preusmeravanja.

On je rekao i da su postupci Hajnsove bili „jedan od najozbiljnijih slučajeva ometanja ponašanja putnika koji smo doživeli“.

Hipi je istakao da Džet2 ima „apsolutno nultu toleranciju prema destruktivnom ponašanju“ i da se nada se da će „ovaj otrežnjujući incident, sa svojim veoma ozbiljnim posledicama, poslužiti kao snažno upozorenje drugima koji misle da se mogu tako ponašati“, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionputnica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    „svima je potrebo otrežnjenje… u određenom ponašanju“- nepobitne posljedice (šta je uzrok tome)