Srbi otišli u Grčku na letovanje, dočekao ih grad i sneg (video)

Srpske turiste, koji se trenutno nalaze na letovanju u Grčkoj, umesto vrelog sunca i mora sačekale su provale oblaka, grad, munje i gromovi, pa čak i sneg! Razlog je oluja „Meduza“ koja se nadvila nad jugom Balkana.

Gosti iz Srbije, koji koji su odseli u hotelu „Despotiko“ na Sitoniji, evakuisani su danas iz hotela zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj. Kako kažu, hotelu trenutno ne može da se priđe od vode.

– Pale su velike količine kiše za poslednjih 12 sati na Sitoniji, između Nikitije i Torinija. Na putevima ima i odrona, kamenja i drveća, pa se saobraćaj odvija usporeno. Hotel „Despotiko“ u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima. U kontaktu smo sa njima, trudimo se da svima pomognemo – kaže za „Blic“ Uroš Đukić iz turističke agencije „Mitos travel“.

Naši građani okačili su veliki broj slika i video snimaka vremenskih neprilika koje su ih zadesile u jednoj od omiljenih srpskih letnjih destinacija.

Kako se vidi na snimcima, bujice su preplavile ulice, a poplave prete da ugroze i prizemne apartmane, pa su mnogi turisti iz Srbije, sa kofama u rukama, krenuli u odbranu svojih soba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grckaletovanje
Komentari (0)
Dodaj komentar