Turisti besni: Pogledajte šta se na Ibici izdaje za 40 evra dnevno (foto)

Korisnike Airbnb-ja naljutio je oglas za sobu koju su prozvali najgorom na Ibici, a nudi krevet smešten u toaletu, pored bojlera i mašine za pranje veša. Smeštaj košta 40 evra po noćenju.

Turistički zakon na Balearima, španskoj autonomnoj zajednici sastavljenoj od ostrva istoimenog arhipelag u Sredozemnom moru, zabranjuje iznajmljivanje soba u privatnim stanovima, a Airbnb je zbog neproveravanja svojih oglašivača pogođen znatnim novčanim kaznama, piše The Sun.

U oglasu u kom se nudi smeštaj, piše da je soba sa bračnim krevetom u vešernici idealna za jednu ili dve osobe da provedu noć. Međutim, niko je vidio fotografije nije se složio s tom tvrdnjom.

Ostrvske novine pišu da zarađivanje dodatnim prihodom od iznajmljivanja bilo kojeg dela kuće postaje sve češće na Ibici. Lokalci pokušavaju da zarade na hiljadama Britanaca koji su orni za danonoćne žurke na Balearima, prenosi Index.

Vlasti u Španiji uhvatile su se u koštac s crnim tržištem iznajmljivanja nekretnina na popularnim turističkim destinacijama, a vlasnike apartmana u toj zemlji, koji ih ilegalno iznajmljuju, policija hvata i zbog broja peškira koji im vise na terasama.

Airbnb je upozoren da ne oglašava ilegalne nekretnine i da proverava da li vlasnici ovlašćeni ili ne. Vlasnicima koji ilegalno iznajmljuju svoje nekretnine preti kazna do 40 hiljada evra, a nakon toga moraju da se povuku s tržišta ili da se suoče sa daljnjim kaznama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

airbnbsobe
Komentari (0)
Dodaj komentar