Ako vam je potreban telefon za Internet

Sve je veći broj korisnika mobilnih telefona kojima je pristup Internetu radi preuzimanja različitih sadržaja prioritet pri izboru modela. Upravo za tu ciljnu grupu korisnika finska Nokia je napravila model 6120 Classic. On omogućava dovoljno brzu vezu s Internetom, pa je idealan za surfovanje, prijem i slanje elektronske pošte i „skidanje“ sadržaja.
Nokia 6120 Classic brzinu pristupa Internetu obezbeđuje podrškom za HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) tehnologiju. Ova tehnologija omogućava oko deset puta brži prenos podataka od WCDMA (Wide Code Division Multiple Access), tehnologije na kojoj se bazira mobilna telefonija treće generacije. Pored toga, on podržava i 3G funkcije a, naravno, i najrasprostranjeniju GSM tehnologiju komuniciranja u mobilnoj telefoniji. Uz sve to idu i sasvim solidne performanse mobilnog telefona srednje klase s cenom, kako je navedeno u Internet izvorima, od 260 dolara.
Brzom Internet konekcijom Nokia 6120 Classic uklapa se u koncepciju sve značajnije uloge mobilnih telefona u oblasti poslovne primene. Istovremeno, on pruža mnogo elemenata zabave, stvarajući na taj način odličan balans između ova dva koncepta primene mobilnih telefona. Zasniva se na operativnom sistemu Symbian 60, koji je koncipiran tako da omogućava preuzimanje i dodavanje mnogih drugih aplikacija već postojećim. Na taj način je korisnicima omogućena potpuna personalizacija sadržaja. Aplikacije se mogu aktivirati istovremeno, tako da, dok pretražujete Internet, možete slušati i svoju omiljenu muziku.
Za Internet konekciju, elektronsku poštu, surfovanje i preuzimanje sadržaja ovaj telefon nudi veliki broj aplikacija i Wizard-a. Aplikacije se podešavaju vrlo jednostavno, u nekoliko koraka (korišćenjem How-To Gude i Set-up Wizard-a). Aplikacija Data Transfer omogućava prenos kontakata, kalendara, fotografija, videa i fajlova s drugim podacima iz prethodnih modela mobilnih telefona Nokia na Nokia 6120 Classic, čak i u slučaju kada je SIM kartica izvađena iz telefona.
Hardverske komponente ovog modela su solidnih karakteristika i funkcionalnosti. Telefon ima kameru s rezolucijom dva megapiksela, blicem i digitalnim zumom četiri puta. Brza Internet konekcija ovog modela, kao što se može i pretpostaviti, iskorišćena je za obavljanje video poziva i video komunikaciju u realnom vremenu, tako da se za tu svrhu s prednje strane telefona nalazi mala VGA kamera. Zaključak koji bi mogao uslediti na kraju: ovaj telefon u potpunosti opravdava svoju prevashodnu namenu – brz i kvalitetan pristup Internetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internetmobilnimobilni telefoninokianokia 6120 classictelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar