Aluminijumska kutija za Internet-šoping

Postoji jedan veliki problem kod kupovine putem Interneta. Većini bi palo na pamet pitanje sigurnosti korišćenja kreditnih kartica, ali nismo mislili baš na to. Ono šta imamo na umu je vrlo banalno – naručite nešto, i to nešto treba sačekati kod kuće. Pitanje je kada će se isporuka desiti, a nema baš svako vremena da čeka. Ili možda i ima vremena, ali bi radije da prošeta, ode u bioskop ili provede vreme u parku.

Britanska firma Homeport Ltd je pronašla rešenje i ono je, kao i svaka dobra ideja, veoma jednostavno. Reč je o aluminijumskoj kutiji u kojoj vam trgovci isporučuju robu. Da bi kutija bila bezbedna, potrebno je u zid, pored vrata, ugraditi uređaj male veličine (12×29 cm). U njemu se nalaze tri rupe u koje je moguće utaknuti specijalni čelični kabl, koji se obmota oko kutije i, dogod se sajla ne „išteka“ iz zida, paket je nemoguće otvoriti.

Da, rezimiramo: naručujete na Internetu, izlazite iz kuće, dolazi raznosač sa kutijom u kojoj se nalaze vaše stvari, utiče kutiju u zid i odlazi. Vi se vraćate i, koristeći posebnu karticu i infracrveni čitač u uređaju na zidu, otvarate kutiju. Uzimate ono što vam treba, a ako slučajno postoji nešto što biste vratili, ostavljate ga u kutiji. Vraćate kabl u uređaj i na taj način je paket ponovo osiguran. Sledećeg jutra ponovo dolazi raznosač i odnosi kutiju.

Interesantno je i to da unutar kutija može da postoji i sistem za hlađenje, tako da nema problema sa naručivanjem mesa, zamrznutih ili lako kvarljivih namirnica. Naravno, Homeport ne mora da služi samo za kupovinu – proces je isti i kada, na primer, šaljete rublje u perionicu i kada niste baš raspoloženi za čekanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar