Apple se izvinio za usporene uređaje, ovako žele da se iskupe

Nakon nekoliko dana žestokih napada i kritika, Apple se napokon izvinio zbog toga što su namerno usporavali starije telefone kako bi im sačuvali baterije. Pre nekoliko dana priznali su da su ovo radili sa starijim modelima iPhone-a, ali tek nakon što je GeekBench potvrdio na testu da telefoni ne rade kao što bi trebalo.

Kao pokušaj iskupljenja za ceo ‘nesporazum’, kako ga nazivaju u Apple-u, američka kompanija sada će korisnicima koji imaju iPhone 6 (i noviji) ponuditi zamenu baterija za samo 29 dolara. Zamenu baterija inače su naplaćivali čak 80 dolara. Uz to, najavili su da će sledeće godine objaviti i softverski dodatak preko koga će korisnici moći bolje da prate stanje baterije u telefonima.

Apple navodi da im je cilj bio da produže životni vek telefona, a navode i da su baterije ‘potrošni deo’. Problem kod cele ove ponude je i što će ona trajati samo do decembra sledeće godine.

Mnogi korisnici Appleovih telefona bili su uvereni da im Apple namerno usporava telefone, uz pretpostavku da se tako pokušavaju naterati da zamene uređaje. Apple u svom objašnjenju navodi detaljnije zbog čega su usporavali telefone. Kako baterije telefona stare, one nisu dovoljno moćne da ispravno napajaju procesor i zbog toga ih Apple usporava kako bi sve bilo funkcionalno i kako bi sprečili iznenadna gašenja telefona.

Sve je to izazvalo bes korisnika, gubitak poverenja i tužbe, a Apple u svom pismu navodi kako ‘poverenje korisnika znači sve’. Dodaju da neće prestati da rade na tome da ga zasluže i održe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

applebaterijaiphone
Komentari (0)
Dodaj komentar