Application Center 2000

Microsoft je ovih dana izdao prvu javnu test verziju novog softverskog sistema Application Center 2000, namenjenog održavanju sajtova posvećenih e-trgovini. Ovaj proizvod bi trebalo da pojednostavi testiranje i korišćenje softvera zasnovanog na web tehnologijama, tvrde predstavnici Microsoft-a.

Poput svojih rivala na unosnom tržištu softvera namenjenog e-trgovini, kompanija Oracle, IBM i Sun Microsystems, Microsoft se potrudio da napravi sveobuhvatno rešenje za firme kojima su neophodni sajtovi namenjeni trgovini.

Microsoft-ov pristup ovoj problematici podrazumeva upotrebu operativnog sistema Windows 2000 i čitave porodice novog softvera namenjenog e-trgovini, na čelu sa Application Center-om 2000. Ova familija proizvoda, koju je Microsoft nazvao .net Enterprise Servers (.net serveri za kompanije), uključuje još i bazu podataka SQL Server 2000, komunikacioni softver Exchange 2000, kao i BizTalk Server, softver namenjen povezivanju različitih kompjuterskih sistema preko Interneta, zasnovan na XML-u (Extensible Markup Language).

Application Center 2000 takođe dozvoljava autorima softvera da svoje web sajtove postave na više međusobno povezanih kompjutera, kako bi se povećala ukupna snaga računarskog sistema, brzina pristupa i smanjio rizik od padova sistema.

Ovo softversko rešenje obiluje i drugim mogućnostima koje olakšavaju upravljanje složenim kompjuterskim sistemima (npr. onima koji se sastoje iz više računara). Ono nudi mogućnost da ravnomerno rasporedi rad na sve procesore u sistemu, što sprečava njegovo preopterećenje, a takođe nadgleda ukupni status sistema i to kao da se radi o jednom uređaju, što omogućava administratorima da vrlo lako detektuju i neutrališu problem pre nego što dođe do njegovog usložnjavanja, čime ih oslobađa stalnog zamornog proveravanja svakog kompjutera ponaosob.

Analitičari tvrde da će Application Center u sprezi sa verzijom Windows-a 2000 namenjenom high-end kompjuterima, poznatijom kao Windows 2000 Data Center, biti robustan i izuzetno efikasan alat za održavanje web sajtova namenjenih trgovini. Windows 2000 Data Center je operativna platforma dizajnirana za rad sa višeprocesorskim računarskim sistemima, kakvi se obično i nalaze u srcu velikih korporacija ili sistema za trgovinu preko web-a, dok je Application Center zadužen za to da svi procesori ili kompjuteri u složenom sistemu skladno funkcionišu. Konačna verzija Apllication Center-a 2000 očekuje se u poslednjoj četvrtini 2000. i predviđa se da će cena biti oko 3.000 dolara. Novina u politici cena je da Microsoft svoje proizvode za višeprocesorske sisteme više ne naplaćuje po broju korisnika, već po broju procesora na kojima se softver izvršava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar