Backup podataka – na web-u?

Hard disk vam je tesan, ne znate šta da radite? Dosadilo vam je da ono što ste kod kuće radili za posao stalno vučete na disketama? Ne možete više da se izborite sa gomilom disketa na kojima su vaši backup-ovani dokumenti? Pritom, nemate para za nov hard disk, REC, ZIP ili nešto slično… Šta uraditi?

Možete pokušati sa web drajvom. Poput hard diskova ili disketa, web drajvovi vam omogućavaju da na njima pohranite svoje programe, tekstove i druge dokumente. Pri tome, nema, kao sa disketama (pa i sa hard diskovima), straha od gubitka podataka, vaši podaci ostaju samo vaši, zaštićeni password-om, a kruna svega je da svojim fajlovima možete, praktično, pristupiti sa bilo kog računara povezanog na Internet. Web drajvovi su, dakle, lokacije na Internetu gde, pod manje ili više povoljnim uslovima, možete uskladištiti velike količine svojih podataka koji vam nisu potrebni tako često, a zauzimaju vam mnogo prostora na hard disku.

Naravno, u našim uslovima, isplativost korišćenja ovakvih rešenja umnogome zavisi i od toga koliko brzu i stabilnu vezu sa Internetom imate.

Ukoliko vam je, dakle, veza sa www-om zadovoljavajuća, možete probati sa sledećim lokacijama:

www.freedrive.com (50 MB besplatnog prostora; interfejs poput Windows Explorer-a; moguća registracija pod više korisničkih imena i povezivanje naloga radi uvećavanja raspoloživog prostora);

www.webbox.com (20 MB besplatnog prostora; kombinacija besplatne e-mail službe i web drajva; podaci se postavljaju na server kao attachment-i poruka poslatih na sopstveni mail nalog otvoren na ovom serveru);

www.storagepoint.com (20 MB besplatnog prostora, više prostora se naplaćuje; pomoću malog instalacionog programa koji se preuzima sa sajta, integriše se u Windows Explorer, a fajlovi se prenose na web server samo jednim klikom).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar