BenQ-Siemens iznenađenje

Nakon poteškoća u poslovanju partnerske kompanije BenQ-Siemens u prošloj godini, ona se, posle deset meseci, ponovo pojavljuje na tržištu. Pod brendom BenQ-Siemens pojavila su se dva nova telefona s oznakama E52 i C31.
Gledano spolja, BenQ-Siemens E52 je pravi Siemens-ov telefon prepoznatljivog dizajna. Međutim, ispod površine krije se čist BenQ uređaj s vrlo malo elemenata Siemens-ove tehnologije. Tako je nastala kombinacija koja je zamišljena kao „pametan“ telefon za poslovnu primenu. Ima standardne dimenzije te vrste telefona – 102 x 45 x 15 mm i težinu od 122 grama. Napaja se baterijama koje mu obezbeđuju četiri sati rada u režimu razgovora.
Ovaj telefon spada u jeftiniju varijantu „pametnih“ poslovnih telefona (cena mu je oko 130 evra). Podržava tri opsega u mobilnim GSM mrežama, GPRS i Bluetooth tehnologiju. Ima ugrađen FM radio, MP3 plejer i kameru rezolucije 1,3 megapiksela. Ekran mu je dijagonale 1,8 inča, rezolucije 176 x 220 piksela i sa 262.000 boja. Posebno je atraktivna mogućnost njegove poslovne primene u Power Point prezentacijama zahvaljujući ugrađenom laserskom pokazivaču. Takođe, zahvaljujući Bluetooth tehnologiji za bežično povezivanje s računarom ili laptopom, može da posluži kao miš pri predavanjima i poslovnim ili reklamnim prezentacijama.
Otprilike isto kao prethodni model koštaće i drugi – BenQ-Siemens C31. To je lagana varijanta GSM telefona (3-band), s podrškom za GPRS, a bez podrške za Bluetooth tehnologiju. Ima ekran istih karakteristika kao i prethodni model i ugrađenu kameru istog kvaliteta. Namenjen je klasičnoj primeni, bez dodatnih elemenata koji krase prethodni model za poslovne korisnike. U ovom slučaju akcenat je na ugrađenom FM radiju i MP3 plejeru. Ova primena obogaćena je memorijom koja se može proširiti preko microSD slota, koja podržava kapacitet do četiri gigabajta. U svakom slučaju, ova dva BenQ-Siemens modela od juna su već krenula u pohod po Evropi, a korisnici su na potezu da potvrde ili ospore uspešan nastup ovog brenda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

benq-siemensc31e52mobilnimobilni telefonitelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar