Besplatna registracija domena

Velika konkurencija i pokušaj zauzimanja što većeg dela tržišta nagone kompanije za registrovanje domena i hosting servise na snižavanje cena usluga i stalno proširivanje liste besplatnih ponuda novim korisnicima. Najnoviji primer je firma Network Commerce koja od 20. septembra na svom novom sajtu DomainZero.com nudi uslugu besplatne registracije .com, .net ili .org domena.

Ova usluga kod drugih kompanija u proseku košta 70 dolara za dve godine, a DomainZero je prva među skoro 100 takvih firmi koja registraciju vrši besplatno. Postoji ograničenje da se može registrovati samo jedan domen po kompjuteru, a „Network Commerce“ će se „višestrukih“ korisnika čuvati koristeći „kolačiće“ (cookies) i softver za proveru IP adresa. Novi vlasnici domena nemaju nikakvu obavezu da na svom sajtu drže reklame ove kompanije i jedina „kvaka“ je u dobrovoljnoj (besplatnoj) pretplati na čak 18 email-biltena. Teme koje bilteni pokrivaju su vrlo različite, od e-commerca do saveta stručnjaka za veze (ljubavne).

Na ovako dobijenom domenu korisnici mogu da postave sajt, ali i da novu adresu usmere na već postojeću prezentaciju. Tu je i email adresa sa redirekcijom u bilo koje „sanduče“.

Uvođenjem ovakve usluge, Network Commerce žele da prestignu konkurente NameZero.com i NameDemo.com koji takođe nude besplatnu registraciju, ali i obavezu prikazivanja reklamnih banera na sajtu korisnika. Network Commerce ostavljaju i mogućnost kasnije registracije domena kod neke druge kompanije, i u tom slučaju korisnik plaća 20 dolara za „prelaz“.

Ova kompanija smatra da će novim servisom privući veliki broj vlasnika malih preduzeća, koji će zatim koristiti njihove e-commerce usluge od kojih su neke besplatne, a za neke treba platiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar