Bluetooth i bežično štampanje fotografija

Bežično štampanje fotografija i drugih dokumenata na tržištu nije novina. Mnoge kompanije napravile su uređaje te vrste, HP, na primer. Međutim, kako ističu predstavnici kompanije Samsung Electronics, jeftin i fleksibilan uređaj poput njihovog novog štampača SCX-1470 dosad se nije pojavio na tržištu. Njegova cena je oko 127 do 137 dolara.
Samsung SCX-1470 je multifunkcionalan uređaj koji u sebi objedinjuje inkjet štampač, skener, faks uređaj i uređaj za fotokopiranje. Napravljen je na izrazito fleksibilnoj platformi, a njegovim radom može se upravljati s daljine, bežičnom Bluetooth tehnologijom. Dokumenti za štampanje mogu se bežično slati s laptopa, mobilnih telefona, digitalnih fotoaparata ili kamkordera. Uslov je da uređaj s koga se šalje dokument za štampanje ima ugrađen Bluetooth čip (što se podrazumeva i za štampač).
Samsung SCX-1470 ima ugrađen slot za memorijsku karticu, tako da se sadržaji s kartice mogu štampati na uobičajen način. Međutim, mnogo je atraktivnije bežično štampanje Bluetooth tehnologijom. Ono omogućava da fotografije koje ste upravo napravili digitalnim fotoaparatom ili mobilnim telefonom direktno pošaljete do štampača. To znači da se štampač može nalaziti u nekoj drugoj prostoriji u vašem ili susednom stanu.
Direktno štampanje fotografija s digitalnih fotoaparata (kamera) ili nekog drugog USB uređaja omogućava Pitch Bridge tehnologija. Uređaji mnogih proizvođača, uključujući Samsung i štampač SCX-1470, podržavaju tu tehnologiju. Pored štampača, podržavaju je mobilni računari, kamere, kamkorderi, skeneri, mobilni telefoni i mnogi drugi uređaji. Po toj tehnologiji za štampanje nije potrebno posredstvo računara.
Novi štampač poznate kompanije iz Južne Koreje može raditi pod operativnim sistemima Windows i Mac OS. Rezolucija štampe je zavidno visoka – iznosi 4800 x 1200 tačaka po inču. Pored ove mogućnosti, Samsung je u svoj multifunkcionalni uređaj ugradio i novu SmarThru tehnologiju, koja omogućava da se slike, skenirane ili direktno prenete s digitalnog fotoaparata, šalju elektronskom poštom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bezicno stampanjeblututkompjuterisamsungscx-1470stampac
Komentari (0)
Dodaj komentar