Bob Geldof prodao svoj sajt za 13 miliona dolara

Irska rok-zvezda, Bob Geldof (Bob Geldof [na slici]), je prodao svoj sajt namenjen putovanjima Deckchair.com za 13 miliona dolara. Kupac je kompanija World Travel Holdings, koja namerava da spoji matični i upravo kupljeni sajt, ne bi li svoje Internet poslovanje učinila što pre profitabilnim.

Inače, Geldofov sajt je jedan od mnogih koji su ponuđeni na prodaju, kao posledica gubljenja interesovanja investitora za ulaganja u Internet-kompanije. Mnogo njih se našlo „na ledu“ upravo zbog svoje neprofitabilnosti i prevelikih troškova na marketing, koji su višestruko nadmašivali zaradu.

Prodati sajt ima 250.000 registrovanih korisnika, vrlo primamljiva cifra za World Travel Holdings, koja je na svom sajtu uspela da sakupi „samo“ 80.000. Spajanjem dva sajta i povećanjem baze korisnika, ova se kompanija nada dostizanju profitabilnosti za oko dve godine i prevazilaženju krize u poslovanju koju je osetila krajem 2000. godine. Naime, 1999. godinu je završila sa gubicima od 1,9 miliona funti, dok se u decembru 2000. godine došlo do minusa od čak 6,85 miliona funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar