Cipele umesto usisivača

Osluškujući glas potrošača, kompanija Electrolux napravila je specijalne cipele koje igraju ulogu kućnog usisivača. Dovoljno je samo da ih obujete, prošetate se po kući i prašine više neće biti.
Ideju za izradu ovih neobičnih cipela zaposleni u pomenutoj kompaniji dobili su zahvaljujući statistici napravljenoj nakon ispitivanja potrošača o upotrebi usisivača. Ona je pokazala da samo 28 odsto potrošača koristi usisivač svakodnevno, a 37 odsto svakog trećeg dana. Nećete verovati, ali šest odsto ispitanika priznalo je da ga je upotrebilo samo jednom u poslednje dve godine (verovatno je to učinio neko drugi umesto njih, a može se pretpostaviti i da je među ispitanicima bilo više pripadnika muškog pola).
Prema tome, podaci su pokazali da su poslovnim ljudima kućni poslovi najomrženiji i da im bespotrebno oduzimaju previše vremena. Dobro bi im došla svaka naprava koja bi ih u tome zamenila. A koji je posao dosadniji od skupljanja prašine po stanu i koji uređaj potrebniji od usisivača? Tako su nastale neobične cipele koje će vlasnicima omogućiti da taj dosadan i nepopularan posao redovno obavljaju ne zamarajući se pri tom nimalo.
Cipele usisivač kompanije Electrolux dobile su naziv Shoover ili Dustmate (što bi u prevodu značilo prijatelj prašine). Napravljene su od upadljive zelene plastike (najlona). U njihovoj osnovi je tanak vakuumski sloj, koji se može izvaditi i zameniti poput papirnih kesa iz usisivača. U njima se nalazi i elastična gumena čarapa, koja se lako navlači i prilagođava svim veličinama stopala. Na površinu poda oslanja se zeleno-belom osnovom (bazom), u kojoj su smešteni svi značajni delovi za usisavanje.
Shoover se napaja baterijama koje se mogu dopunjavati i koje su takođe smeštene u njegovoj bazi (moglo bi se reći „đonu“). Tu je ugrađen i laserski senzor pokreta, koji u slučaju dužeg mirovanja reaguje automatskim isključivanjem uređaja. Na taj način se štedi energija. Cipele usisivač u ovakvom izdanju (što se estetike tiče, nimalo privlačnom) napravljene su samo kao prototip uređaja, ali se očekuje da će sledeći modeli i s estetske strane biti malo atraktivniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cipeledustmateelektrolukskompjuterishoover
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Žaklina P

    Odličan izum!